ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας για το ΜΠΑΧΑΛΟ με τα χιόνια στην Θεσσαλονίκη

Όποιος ευθύνεται θα το πληρώσει ακριβά! "Θα παραιτηθώ αν χρειαστεί" είπε ο Μπουτάρης

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ! Παρεμβαίνει ο εισαγγελέας για το ΜΠΑΧΑΛΟ με τα χιόνια στην Θεσσαλονίκη

Ποινικές ευθύνες για τα σημαντικότατα προβλήματα που προκάλεσε η χιονόπτωση των προηγούμενων δύο 24ωρων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις φθορές που προκλήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ και διανομής θερμότητας -μέσω αερίου- στο καταναλωτικό κοινό της πόλης, ερευνά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, με προκαταρκτική έρευνα την οποία παρήγγειλε.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και ρεπορταζ στα δελτία ειδήσεων, ο εισαγγελέας έδωσε έγγραφη παραγγελία προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Καραγιάννη. Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης, θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης και της έκθεσης σε κίνδυνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητάει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: 

-για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρη αντιμετώπιση της δυσχέρειας στην κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους και της προφύλαξης των συσκευών στη διανομή νερού και αερίου προς τα νοικοκυριά

-ποιοι ήταν οι αρμόδιοι για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων 

-και ποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την εποπτεία των οργάνων για τη λήψη των προστατευτικών/προληπτικών μέτρων για τις παραπάνω καταστάσεις.

Παράλληλα, η Εισαγγελία ζητά να διευκρινιστεί ποια μέτρα ελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο πταισματοδίκης καλείται να λάβει μαρτυρικές καταθέσεις από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ, σωματείων ΤΑΞΙ, συλλόγων καταναλωτών και κάθε άλλου προσώπου που μπορεί να εισφέρει στοιχεία στην έρευνα. Εξάλλου, καλείται να συλλέξει τα απαιτούμενα έγγραφα κι εφόσον προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων να λάβει απ' αυτούς ανωμοτί καταθέσεις.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αφού έκανε χιούμορ με το παγωμένο αλάτι, λέγοντας ότι «το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη», υπογράμμισε ότι θα γίνει εσωτερικός έλεγχος στο Δήμο και σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι φέρει ο ίδιος την ευθύνη για τα ... παρατράγουδα του χιονιά στην Θεσσαλονίκη, τότε θα παραιτηθεί!

Άλλωστε, όπως εξομολογήθηκε ο κύριος Μπουτάρης, «στο σπίτι μου θα περνάω καλύτερα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top