Χιονιάς Αριάδνη και ΤΥΦΩΝΑΣ Μπουτάρης στην Θεσσαλονίκη –Έτοιμος να παραιτηθεί ο Δήμαρχος

«Στο σπίτι μου θα περνάω πιο καλά» δήλωσε μετά το σάλο για το παγωμένο αλάτι

Μπουτάρης παραίτηση

Έτοιμος να αναλάβει πλήρως και στο ακέραιο όλη την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις δηλώσεις περί παγωμένου αλατιού.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας στον Real fm, δήλωσε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των οχημάτων καθαριότητας, καθώς από τις απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες πάγωσε ακόμα και το αλάτι, με το οποίο καταβρέχονται οι δρόμοι για να μείνουν ανοιχτοί.

Μάλιστα χαρακτήρισε «ανιστόρητους και αγράμματους» όσους πιστεύουν ότι δεν παγώνει το αλάτι.  «Το αλάτι παγώνει στους -15 βαθμούς Κελσίου και γίνεται μια άμορφη μάζα», πρόσθεσε. 

«Στην Θεσσαλονίκη είχε 10 χρόνια να χιονίσει! Δεν χιονίζει κάθε χειμώνα στην πόλη! Από το 1963 είχαν να σημειωθούν τέτοιες θερμοκρασίες! Μην συγκρίνουμε το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη με την Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε ο Δήμαρχος, μιλώντας για τις παγωμένες αλατιέρες!

Ανακοίνωσε πάντως ότι θα προχωρήσει σε εσωτερικό έλεγχο, προκειμένου να διερευνήσει «που έχουμε, που είναι λάθος –αν είναι λάθος- οι όποιες διαδικασίες έχουμε» και διευκρίνισε ότι άλλο πράγμα είναι ο εσωτερικός έλεγχος και άλλο η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

«Ο εσωτερικός έλεγχος αρχίζει από την κορυφή και φτάνει έως τον τελευταίο εργάτη του δήμου. Την ευθύνη, την έχω αναλάβει. Ο δήμαρχος δεν είναι ανεύθυνος! Ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αν δεν έχει αποκαταστήσει τις κανονικές διαδικασίες, τότε ευθύνεται και τότε παραιτείται», είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν η ευθύνη φτάνει σε μένα, θα παραιτηθώ!  Θα πάω στο σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα», κατέληξε ο κύριος Μπουτάρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top