Δεν θέλει πολύ για να γίνει το ρεβεγιόν τραγωδία και το σπίτι ΚΟΛΑΣΗ! Τι να προσέξετε

Τζάκια, θερμαντικά και χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορούν να λαμπαδιάσουν το σπίτι!

Σημαντική είναι η αύξηση των πυρκαγιών σε σπίτια από την χρήση θερμαντικών και τζακιών. Τα τελευταία χρόνια μαγκάλια, σόμπες υγραερίου και τζάκια, μαζί με λαμπάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις κατοικίες.

Μόνο μέσα στο 2015 σημειώθηκαν 972 περιστατικά πυρκαγιάς σε σπίτια από τζάκια μαγκάλια και σόμπες!

Η οικονομική κρίση οδήγησε τους έλληνες να αλλάξουν τον τρόπο θέρμανσης των σπιτιών τους, ενώ το πρόβλημα με τις πυρκαγιές γίνεται ακόμα εντονότερο σε σπίτια που μένουν ηλικιωμένοι.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας επισημαίνουν τους κινδύνους από τα λαμπάκια στα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

-Εάν έχετε ή πρόκειται να αγοράσετε ψεύτικο δέντρο, βεβαιωθείτε ότι στο κουτί του αναγράφει την ένδειξη «Fire resistant»

-Εάν επιλέξετε φυσικό δέντρο, τότε αυτό πρέπει να είναι φρέσκο με πράσινα κλαδιά και φύλλα, που δεν θα πέφτουν εύκολα, όταν το κουνάτε.

-Είτε το δέντρο είναι φυσικό, είτε ψεύτικο, τοποθετήστε το μακριά από το τζάκι, τη σόμπα, το καλοριφέρ και κάθε θερμαντική συσκευή.

Η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας μέσα από την ιστοσελίδα της ενημερώνει τους πολίτες για τα μέτρα προστασίας του πολίτη από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top