ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΕ hot spot μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ τον χάρτη με τις περιοχές

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΣΕ hot spot μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας

​Σε ένα τεράστιο καταυλισμό τείνει να μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας καθώς δεκάδες οικογένειες προσφύγων και οικονομικοί μετανάστες μετακινούνται πλέον ομαδικά από το λιμάνι του Πειραιά, αναζητώντας προσωρινή στέγη σε διάφορα στέκια φιλοξενίας που δημιουργούνται από αλληλέγγυους και οργανώσεις αρωγής ανεξάρτητα από κρατικές δομές και έλεγχο.

Η αρχή έγινε από το κτίριο του Πολυτεχνείου, και ραγδαία τα στέκια απλώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, κάποια στην οδό Νοταρά, κάποια άλλα στη Θεμιστοκλέους, με αποκορύφωμα την δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς στην καρδιά της Αθήνας, στο παλιό Γερμανικό σχολείο. Ένα τεράστιο κτιριακό συγκρότημα στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου με την οδό Πρασσά που καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Κτίριο που τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε κατάληψη από αλληλέγγυους. Στην κεντρική είσοδο, υπάρχει ένα μεγάλο πανό που ενημερώνει ότι είναι στέκι φιλοξενίας προσφύγων. Μέσα φιλοξενούνται πάνω από 200 άτομα, αρκετοί πρόσφυγες και πολλοί περισσότεροι μετανάστες κυρίως από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Μια οικογένεια μεταναστών που μένουν εκεί, πλένουν τα ρούχα τους στη διπλανή πλατεία, γιατί όπως λένε μέσα δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό.
Μέσα υπάρχουν δεκάδες κοιτώνες όπου κοιμούνται οι μετανάστες, υπάρχουν μαγειρεία, τραπεζαρία ακόμη και χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Σ΄ αυτόν τον τεράστιο καταυλισμό στην καρδιά της Αθήνας, προσπάθησαν να μπουν ομαδικά δεκάδες μετανάστες που είχαν μετακινηθεί από το λιμάνι του Πειραιά στο Σύνταγμα, συνοδευόμενοι από αλληλέγγυους που συμμετέχουν στην κατάληψη.

Οι αστυνομικοί όμως τους σταμάτησαν στην οδό Ιπποκράτους για να τους πάνε πίσω στον Πειραιά. Μια γυναίκα ωστόσο προσπαθούσε να πείσει τους μετανάστες να μην υπακούσουν και να αντισταθούν.

Οι αστυνομικοί αρχικά τους προσήγαγαν στην ασφάλεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με λεωφορείο πίσω στον Πειραιά.

Επεισοδιακή ήταν και η επιστροφή των μεταναστών που έφτασαν με το ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος. Μια νεαρή γυναίκα από ομάδα αλληλεγγύης που τους συνόδευε, προσπάθησε να μπλοκάρει την πόρτα στο τρένο για να βγουν έξω οι μετανάστες.

Τελικά οι μετανάστες πείστηκαν ότι θα επέστρεφαν στον Πε��ραιά και μπήκαν ξανά στο τρένο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top