ΑΥΤΟ είναι το νέο φυλλάδιο που μοιράζει η αστυνομία στους πρόσφυγες της Ειδομένης

Με στόχο να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες

ΑΥΤΟ είναι το νέο φυλλάδιο που μοιράζει η αστυνομία στους πρόσφυγες της Ειδομένης

​Λίγες ημέρες μετά την απελπισμένη προσπάθεια προσφύγων να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την ΠΓΔΜ, η Ελληνική Αστυνομία μοιράζει ένα φυλλάδιο στην Ειδομένη και ενημερώνει ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

«Tα σύνορα είναι κλειστά. Στους χώρους φιλοξενίας θα βρείτε τροφή και διαμονή. Μην εμπιστεύεστε ανεύθυνους που σας βάζουν σε κίνδυνο. Μην ταλαιπωρείστε χωρίς λόγο», γράφει το φυλλάδιο με κεφαλαία γράμματα.

idomen.jpg

Στο μεταξύ, οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους απέκτησε από χθες το βράδυ ο καταυλισμός της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-πΓΔΜ, όπου παραμένουν περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες.

Οι οικίσκοι μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως info points για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις δομές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ: «Χτυπούσαν μητέρα όταν έκλαιγε το μωρό της!»

ΦΡΙΚΗ! Πρόσφυγας καταγγέλλει: «Με έκαψαν στο πρόσωπο με πυρωμένο ξύλο και με χτύπησαν»

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η μαρτυρία Σύρου πρόσφυγα: ''Πως μας έστειλαν πίσω στην Ειδομένη''

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top