Ενισχύουν το μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες της Νίκαιας

Δεν ικανοποιήθηκε από τη συνάντηση με Τσίπρα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Ενισχύουν το μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες της Νίκαιας

​Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και την ενίσχυση του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα προαναγγέλλουν οι αγρότες της Νίκαιας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων. Προς αυτή την κατεύθυνση, την Τετάρτη αναμένεται να μεταβούν στον Προμαχώνα με λεωφορεία μέλη του μπλόκου της Νίκαιας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων κάνει λόγο για μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους αγροτών. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αλλά κάθε άλλο πάρα αυτό είναι, καθώς όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει», αναφέρει η Επιτροπή.

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι ψεύδεται, όταν λέει πως στη συνάντηση πήρε μέρος η πλειοψηφία των μπλόκων. «Η αλήθεια είναι ότι τα μπλόκα που παραβρέθηκαν ήταν πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώθηκαν. Στον κατάλογο με τις συμμετοχές που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται πολλά μπλόκα που είναι ανύπαρκτα, άλλα που δεν συμμετείχαν – υπάρχουν και οι σχετικές δημόσιες διαψεύσεις και καταγγελίες – και μερικά διπλογραμμένα, με διαφορετικά ονόματα», συμπληρώνει.

«Μέσα από τις θολές κυβερνητικές απαντήσεις γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων», αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Επαναλαμβάνει επίσης ότι ζητεί απαντήσεις για καθένα από τα αιτήματά της που είναι:

«Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό».
«Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ».
«Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια».
«Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων».
«Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΑΡΠΗ η σύσκεψη στο Μαξίμου-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες

Αντιμπλόκο των Βούλγαρων αυτοκινητιστών στον Προμαχώνα

ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOTSPOT Η ΕΛΛΑΔΑ: Όταν το ταξίδι για το όνειρο γίνεται εφιάλτης–ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top