Αποφυλακίζεται η Αρετή Τσοχατζοπούλου-Στη φυλακή παραμένει η Σταμάτη

Τι δήλωσε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με ψήφους 3 - 2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων.

Οι εισαγγελείς με πρότασή τους στο δικαστήριο κρίνουν ότι η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της, έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα ενώ το μικρότερο από τα 3 ανήλικα παιδιά της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει έχει ανάγκη τη μητέρα του.

Επιπλέον αναγνωρίζουν ότι τα 3 παιδιά της ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.

Στην Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωμένη να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές τον μήνα.

Αντιθέτως, το δικαστήριο έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση των εισαγγελέων να συνεχιστεί ο εγκλεισμός της Βίκυς Σταμάτη. Οι εισαγγελείς κρίνουν ότι τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται αντιμετωπίζονται καλύτερα στο Δρομοκαΐτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη εδώ και αρκετούς μήνες. Για το δικό της ανήλικο παιδί οι εισαγγελικοί λειτουργοί θεωρούν ότι έχει τη σωστή φροντίδα από τους γονείς και τον αδελφό της Βίκυς Σταματη. Αυτή την ώρα το δικαστήριο εχει διακόψει προκειμένου να αποφασίσει επί των αιτημάτων.

Της απόφασης του 5μελούς Εφετείου προηγήθηκαν οι εξής δηλώσεις:

«Ακόμη και τώρα δε το πιστε��ω . Θα το πιστέψω μόνο όταν ανοίξει η πόρτα της φυλακής . Είμαι πολύ χαρούμενη που θα γυρίσω στα παιδιά μου» δήλωσε η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

«Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο της . Θα γίνει έρανος - όσο κι αν ακούγεται παράξενο - για να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης. Έχει επιστρέψει όλα τα ακίνητα στο δημόσιο κι έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της καθαρίζοντας τουαλέτες στις φυλακές.» υπογράμμισε ο δικηγόρος της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Καταδικάζεται σε φυσική εξόντωση η Βίκυ Σταμάτη για να πιεστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος . Κατέρρευσε όταν της το είπα, λιποθύμησε.» δήλωσε ο δικηγόρος της κυρίας Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top