Μόνο στο Star: Όργιο παρανομίας στο Λούνα παρκ

Οι αρχές παραχωρούν άδειες λειτουργείας σε μη επαγγελματίες

Μόνο στο Star: Όργιο παρανομίας στο Λούνα παρκ

���Μια σειρά από ατυχήματα που έχουν συμβεί σε λούνα παρκ με μπαλόνια νερού ανάγκασαν τους νόμους να γίνουν πιο αυστηροί για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Ωστόσο φαίνεται πως στην χώρα μας, οι άδειες για Λούνα Παρκ δίνονται σε ανάπηρους πολέμου, ακόμη και σε άνεργους που δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις.

Όπως όλα δείχνουν, ανάπηροι πολέμου, άνεργοι με μηδενικό φορολογικό εισόδημα, μπορούν να στήσουν υπαίθριο λούνα παρκ αξίας χιλιάδων ευρώ. Ένα έγγραφο ντοκουμέντο φέρνει στην δημοσιότητα το Star, στο οποίο αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο δόθηκε η άδεια σε μια άνεργη γυναίκα για λούνα Παρκ, στο Βραχάτι Κορινθίας, η οποία δεν ήταν επαγγελματίας.

Είναι απορίας άξιο, πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έδωσε την άδεια σε μι�� άνεργη, όταν για να λειτουργήσει υποτυπωδώς μια επιχείρηση Λούνα παρκ χρειάζεται σύμφωνα με τους ειδικούς ένα κεφάλαιο τουλάχιστον 200.000 ευρώ μόνο για τα παιχνίδια και τα μηχανήματα. Επίσης, για την ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου στο Βραχάτι, όπως φαίνεται μέσα από το έγγραφο ζητήθηκε από την άνεργη γυναίκα να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ. Μάλλον κάποιοι παρακάμπτουν τις νόμιμες διαδικασίες.

Προφανώς και οι κανόνες ασφαλείας έρχονται σε δεύτερη μοίρα…

Ειδικά για τα μπαλόνια νερού, όπου έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα, μπορεί κανείς να τις αγοράσει και από το διαδίκτυο με 260 δολάρια. Η ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ειδικούς κανόνες που πρέπει να τηρούνται για τα φουσκωτά παιχνίδια νερού.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει σκοινί, όπως στην συγκεκριμένη που βλέπετε, ώστε οτιδήποτε και αν συμβεί να μπορέσει να την τραβήξει άνθρωπος που βρίσκεται εκεί. Για παράδειγμα αν τρυπήσει, θα υπάρξει κίνδυνος για αυτόν που βρίσκεται μέσα, καθώς θα βρεθεί στο νερό, καταπλακωμένος από μια μπάλα που ζυγίζει 50-60 κιλά.

Όταν όμως οι ίδιες οι αρχές δίνουν άδεια λειτουργίας Λούνα Παρκ σε άνεργους, και μη επαγγελματίες του χώρου, πώς είναι δυνατόν να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για μικρούς και μεγάλους που θα κάνουν χρήση των παιχνιδιών;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top