ΣΑΛΟΣ με παράνομο γυμναστήριο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη - Αναστατωμένοι οι γονείς

Ντύνονται Αρχαίοι Έλληνες και προπονούνται σε στίβο μάχης δίπλα σε παιδιά!

ΣΑΛΟΣ με παράνομο γυμναστήριο της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη - Αναστατωμένοι οι γονείς

​Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ηράκλειο το γεγονός ότι μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν μετατρέψει το γήπεδο της Αμμουδάρας σε παράνομο γυμναστήριο, όπου προπονούνται σε στίβο μάχης, την ώρα που εκεί αθλούνται δεκάδες παιδιά και αθλητές.

Οι γονείς και οι αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) μάλιστα με επιστολή τους καλούν τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την δράση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, πίσω από το γήπεδο του ΕΓΟΗ, μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν διαμορφώσει έναν στίβο μάχης και κατά τους θερινούς μήνες ντύνονται Αρχαίοι Έλληνες και προπονούνται σε αρχαιοελληνικά αγωνίσματα.

gymnastirio1.jpg

Καταγγέλλουν μάλιστα ότι αρκε��οί γονείς δέχτηκαν απειλές από «περίεργα άτομα», όπως λένε που κινούνται στο παράνομο γυμναστήριο της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά η επιστολή των γονέων αναφέρει:

«Εμείς, οι γονείς και οι αθλητές του Εθνικού Γυ��ναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνύπαρξη στο χώρο του γηπέδου της ομάδας μας στην Αμμουδάρα με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αλλά και λόγω της συχνής επαφής των παιδιών και των συναθλητών μας με άτομα που πρεσβεύουν τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Εδώ και τρία χρόνια εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου μας λειτουργεί παράνομα γυμναστήριο, στο οποίο εκτός από προπονήσεις γίνεται και μύηση σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης, με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες και άλλες γραφικότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τα ιδεώδη του ποδοσφαιρικού μας Συλλόγου.

Στον υπαίθριο μάλιστα χώρο, πίσω από το γήπεδό μας, έχει διαμορφωθεί χώρος «στίβου μάχης» όπου κυρίως τους θερινούς μήνες προετοιμάζονται ανάλογα αρχαιοελληνικά αγωνίσματα.

Το γυμναστήριο αποτελεί αυθαίρετο οίκημα, το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχει δοθεί προς χρήση σε άτομα εκτός της ομάδας μας, παρόλο που ο Σύλλογός μας ενοικιάζει το σύνολο της έκτασης του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

gymnastirio2.jpg

Η ανησυχία μας κορυφώθηκε φέτος το καλοκαίρι όταν είδαμε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο χώρο να πρωτοστατούν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μάλιστα να φωτογραφίζονται σε αυτές τις δραστηριότητες με πειστήρια που δημοσιεύθηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Αργότερα, ακριβώς έξω από το γήπεδό μας είδαμε την αστυνομία να συλλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής κάποιοι εκ των οποίων καταδικάστηκαν και με βαριές ποινές για κατοχή όπλων.

Οι φόβοι μας όμως έφτασαν στο απροχώρητο όταν πρόσφατα, μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του γηπέδου δέχτηκαν απειλές από περίεργα άτομα που κινούνται πέριξ των χώρων του γηπέδου και εντός του παράνομου γυμναστηρίου.

gymnastirio3.jpg

Καλούμε τη διοίκηση του Συλλόγου, τους αρμόδιους φορείς, την αστυνομία και τον Δήμο Μαλεβιζίου να λάβουν τα μέτρα τους για την αποκατάσταση της τάξης και για την απόδοση του συνόλου του χώρου του γηπέδου στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ όπου και πραγματικά ανήκει.

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Γονείς και οι αθλητές του ΕΓΟΗ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top