ΟΛΜΕ: Έρχεται «θερμός Σεπτέμβρης»!

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν για «αυθαίρετους σχεδιασμούς»

Για «αυθαίρετους σχεδιασμούς» του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο το ΔΣ της Ομοσπονδ��ας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σχετικά με την κατανομή του δυναμικού των εκπαιδευτικών.

Σε σχετική ανακοίνωση οι εκπαιδευτικοί ζητούν συγκεκριμένα:

Ο υπολογισμός των κενών-πλεονασμάτων να γίνεται με βάση το ισχύον ωράριο και όχι αυτό που προβλέπει ο νέος ν. 4152/13, του οποίου το Συνδικαλιστικό μας κίνημα ζητά την κατάργηση

Να υπολογιστούν τα κενά-πλεονάσματα κατά σχολείο-ομάδα σχολείων όπως πάντα και όχι με το σφαγιαστικό και αυθαίρετο μέτρο της εγκυκλίου (σύνολο ανά ΠΥΣΔΕ δια του 20!).

Παράλληλα καταγγέλλει πως τα εμφανιζόμενα κενά-πλεονάσματα είναι πλασματικά ακόμη και με τον παλιό τρόπο υπολογισμού τους, καθώς, όπως έχει αποδείξει η εκπαιδευτική πραγματικότητα, κάθε Σεπτέμβρη, όχι μόνο τοποθετούνται στα σχολεία όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, αλλά εμφανίζονται και νέα κενά, τα οποία συχνά εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, αναγνωρίζοντας την έντονη ανησυχία και τη δίκαιη οργή των καθηγητών, δηλώνει την αποφασιστικότητά του κλάδου μας να αντισταθούμε όλοι μαζί στη λαίλαπα που κατεδαφίζει δικαιώματα κατακτημένα με μακροχρόνιους αγώνες».

Τέλος προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ θερμός και θα πάρουμε τα μέτρα μας για αυτό. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να καταστρέφει άλλο το δημόσιο σχολείο και να εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς. Κοινό μέτωπο όλων τ��ρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top