Οι Τούρκοι απέρριψαν για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Παραμένουν υπό κράτηση o Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Η διαδικασία ενώπιον του 2ου Πλημμελειοδικείου της Αδριανούπολης κράτησε μιάμιση ώρα ενώ παρόντες ήταν και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην αίθουσα.

Οι δικηγόροι τους υποστήριξαν και πάλι ότι οι στρατιωτικοί πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Διπλωματικοί υπάλληλοι» πλέον Μητρετώδης και Κούκλατζης

(Aριστερά στη φωτογραφία ο Δ. Κούκλατζης και δεξιά ο Ά. Μητρετώδης)

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε και αυτή τη φορά τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής. Τη διαδικασία παρακολούθησε και η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, Σωτηρία Θεοχαρίδη.

Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κούκλατζης που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από τις αρχές Μαρτίου.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος, όπου έγιναν αντιληπτοί από το τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη. Από τότε οι τουρκικές Αρχές απορρίπτουν τα αιτήματα αποφυλάκισής τους.

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top