«Αποθήκη» κλοπιμαίων η πλατεία Πετρούλα στον Κολωνό

Επιθέσεις υπό την απειλή μαχαιριού από συμμορίες που λυμαίνονται τον Κολωνό

Σε στέκι παρανομίας και κλοπιμαίων έχει μετατραπεί μια από τις κεντρικότερες πλατείες στον Κολωνό. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν αδιαφορία των αρχών.

Όταν πέφτει το σκοτάδι συμμορίες Ρομά και σπείρες διαρρηκτών δίνουν ραντεβού στην πλατεία Πέτρουλα όπου γίνεται το ξεσκαρτάρισμα των κλοπιμαίων και το deal για το αν θα καταλήξουν σε κάποιο καταυλισμό ή αν θα πουληθούν στην οδό Μενάνδρου.

«Είναι απροσπέλαστη από τις απογευματινές ώρες και μετά, φέρνουν εδώ τα κλοπιμαία, υπάρχουν αναφορές για αλισβερίσι ναρκωτικών, επιθέσεις σε μαθητές με μαχαίρι , μάλιστα ένα παιδί παραλίγο να χάσει τη ζωή του» δηλώνει η Γιαννοπούλου Αθηνά, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων.

Τα απομεινάρια των κλοπιμαίων από τσάντες και όχι μόνο διακρίνονται στο έδαφος .Κάποτε η πλατεία  έσφυζε από ζωή, τώρα.... σφύζει από εγκληματικότητα. Κανά δυο κάτοικοι καθισμένοι στο παγκάκι, άδεια γήπεδα και παιδικές χαρές... εγκατάλειψη. Κανείς πλέον δεν τολμά να περάσει από την Πλατεία Πέτρουλα.

Βρισκόμαστε στην οδό Ρόδου λίγα μέτρα από την πλατεία Πέτρουλα, εδώ όπου "ανθεί" το   "έγκλημα του μεροκάματου", μικροκλοπές , επιθέσεις και διαρρήξεις.

«Μου άρπαξαν μέχρι και τα τρόφιμα που είχα στο ψυγείο»

Είναι ένας από τους κεντρικότερους δρόμους στα σύνορα Σεπόλια - Κολωνός όμως αυτό δε φαίνεται να πτοεί τις συμμορίες που λυμαίνονται την περιοχή.

«Παραβίασαν την πόρτα μου, μπήκαν μέσα, έφαγαν, ήπιαν, έκλεψαν και άρπαξαν ότι βρήκαν μαζί με τα τρόφιμα του ψυγείου και έφυγαν» λέει ο Πριόβολος Κωνσταντίνος, κάτοικος της περιοχής.

Όταν οι κάτοικοι καλούν την αστυνομία για να βάλει ένα τέλος στο "τέρας" της παρανομίας που θεριεύει στην περιοχή η απάντηση είναι μια : «Να φύγω από τη γειτονιά μου που έχω 40 χρόνια, που είναι το σπίτι μου, αυτό μου λένε».

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top