Πήγαν να βάλουν πρόστιμο 500 ευρώ σε ψαρά στη Σκόπελο για την... πλαστική σακούλα

Το απόλυτο αλαλούμ με τις σακούλες που πληρώνουμε από σήμερα 4 λεπτά την μια

Το απόλυτο αλαλούμ με τις σακούλες τις οποίες πληρώνουμε από σήμερα 4 λεπτά την μια. Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ, πολλοί καταστηματάρχες δεν τις χρέωναν επειδή, όπως έλεγαν, δεν είχαν εφοδιασθεί με το απαραίτητο λογισμικό, ενώ την ίδια στιγμή τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι τσουχτερά.

Ενδεικτικό του αλαλούμ είναι το γεγονός ότι στη Σκόπελο, ελεγκτές θέλησαν να επιβάλλουν πρόστιμο 500 ευρώ σε ηλικιωμένο ψαρά που δεν είχε κόψει απόδειξη 4 λεπτών σε πελάτη του. Κάτοικοι του νησιού κινήθηκαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να φύγουν και να μην επιβάλλουν το πρόστιμο.

Η τιμή της σακούλας λοιπόν από σήμερα κοστίζει 3λεπτά,  αλλά αν υπολογίσουμε και τον ΦΠΑ 24% φτάνει τα 4% ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2019 θα πάει στα 7λεπτά και με τον ΦΠΑ 24% στα 9λεπτά η μια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις εάν στην απόδειξη δεν αναγράφεται το περιβαλλοντικό τέλος, τότε το πρόστιμο μπορεί να είναι ακόμα και 5.000 ευρώ. Εξαιρούνται τα περίπτερα που χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες αλλά και το υπαίθριο εμπόριο, όπως οι λαικές αγορές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top