Τέσσερις οι τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στο Εφετείο – Πυροβόλησαν με πολεμικό όπλο τον αστυνομικό φρουρό

Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών βλέπουν πίσω από το χτύπημα στην αντιτρομοκρατική - Πρώτη ανάρτηση: 09:33

Σκηνικό πολέμου θυμίζει η περιοχή, όπου βρίσκεται το Εφετείο Αθηνών και τα ξημερώματα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί το ισόγειο του κτιρίου.

Το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Κοντονής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι οι τρομοκράτες πυροβόλησαν τον αστυνομικό φρουρό που εκείνη την ώρα ήταν στη φύλαξη του Εφετείου, αλλά ευτυχώς δεν βρήκαν στόχο.

Μάλιστα βρέθηκε κι ένας κάλυκας έξω από το Εφετείο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε πολεμικό όπλο, κάτι που αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρούς.  

Διαβάστε επίσης: Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών – Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στα δικαστήρια

Αρχικά είχε γίνει λόγος για δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, όμως όσο περνούσε η ώρα η εικόνα ξεκαθάριζε και σύμφωνα με πληροφορίες ένα βαν σταμάτησε μπροστά από το Εφετείο στην οδό Λουκάρεως, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα ακόμη ένα άτομο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, με τους αστυνομικούς να βγάζουν ένα μικρό «βουνό» από μπάζα.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ενώ ανάγκασε τους περίοικους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως δευτερόλεπτα μετά, υψώθηκε καπνός ορατός από μεγάλη απόσταση.

Οι τρομοκράτες δεν δίστασαν να δράσουν κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, ελάχιστα μέτρα δίπλα από τη ΓΑΔΑ και σε ένα σημείο που φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, κάτι βέβαια που μένει να επιβεβαιωθεί από την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης. 

Κλειστό το Εφετείο

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, το Εφετείο σήμερα θα μείνει κλειστό. Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών του Εφετείου εξαιτίας εκτεταμένων ζημιών που προκληθήκαν από την έκρηξη της βόμβας.

Τα ποινικά πάντως δικαστήρια του Εφετείου Αθηνών που συνεδριάζουν, σήμερα Παρασκευή (22.12.2017) μετά από διακοπή, θα συνεδριάσουν κανονικά στις 11 το πρωί, στις προκαθορισμένες αίθουσες, προκειμένου να ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διακοπής της συνεδρίασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top