Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών – Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στα δικαστήρια

Άγνωστοι πέρασαν με μηχανή και πέταξαν τον εκρηκτικό μηχανισμό

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών, σημαίνοντας συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στις 03:25 στην οδό Λουκάρεως, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, μιας και η περιοχή είχε εκκενωθεί εγκαίρως.

Στις 02:50 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και προειδοποίησε ότι θα υπάρξει έκρηξη βόμβας, δίνοντας περιθώριο 40 λεπτών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέρασαν μπροστά από το Εφετείο, που βρίσκεται δίπλα από το Ειρηνοδικείο, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πεδίο άγριων επεισοδίων λόγω των πλειστηριασμών, και άφησαν την βόμβα που την είχαν τοποθετήσει σε τσάντα.

Μετά το τηλεφώνημα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όμως η έκρηξη δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Από την έκρηξη έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα, ενώ στα δικαστήρια βρίσκονται άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και πραγματοποιούν έρευνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την τοποθέτηση της βόμβας. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θ. Χρονόπουλους υπογράμμισε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ως προς το ποιος κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Όπως είπε είναι ακόμα πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, ενώ τόνισε ότι τις έρευνες έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική, ενώ θα συμμετάσχει και το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών.

Σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο θα εξεταστεί όλο το υπάρχον υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τόσο του κτιρίου, όσο και των κτιρίων που βρίσκονται γύρω από το Εφετείο, ενώ αναμένουν όλοι με αγωνία την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις, όσο πιο πολύ αργεί να βγει η προκήρυξη, τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρξει και δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top