Εικόνες που «μαυρίζουν» την ψυχή απο τον Άγιο Κοσμά: Μέχρι και τα σκυλιά είναι «βουτηγμένα» στο μαζούτ

Ο Σαρωνικός εκπέμπει SOS – H μυρωδιά στην περιοχή είναι αφόρητη / Πρώτη ανάρτηση: 17-09-2017 19:06

Εικόνες που σοκάρουν απο την παραλία του Αγίου Κοσμά

Μπορεί η εικόνα (σε κάποιες περιοχές) μια εβδομάδα μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα να δείχνει λίγο καλύτερη, με το Λιμενικό και τα ιδιωτικά συνεργεία απορρύπανσης να δίνουν μάχη, ωστόσο η ζημιά που έχει συντελεστεί στις παραλιακές ακτές είναι μεγάλη, με τον Σαρωνικό να εκπέμπει SOS.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια θαλάσσια περιοχή μήκους 20 χιλιομέτρων από την Σαλαμίνα μέχρι το Λαγονήσι και μια ακτογραμμή που φτάνει τα 50 χιλιόμετρα επιχειρεί όλη η διαθέσιμη δύναμη του Λιμενικού και των ιδιωτικών  μέσων  απορρύπανσης. Συνολικά 20 σκάφη και 160 άτομα «κυνηγούν» την ρύπανση που πλέον έχει φτάσει στα Νότια της Αττικής. Μέχρι στιγμής 800 τόνοι έχουν αντληθεί από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη 2».

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, οι ειδικοί προειδοποιούν τον κόσμο πως είναι επικίνδυνο ακόμα και να περπατά (πόσο μάλλον να κολυμπά) στις παραλίες που έχουν «μαυρίσει» από το μαζούτ.

Από την Σαλαμίνα και την Πειραϊκή μέχρι το Λαγονήσι, οι παραλιακές ακτές βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενδεικτικές της θλιβερής κατάστασης, είναι οι φωτογραφίες (που τραβήχτηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο) από την ακτή του Αγίου Κοσμά, και τις οποίες έστειλε στο star.gr η αναγνώστρια Άννι Αλαφούζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρα τα μαντάτα! Μέχρι το Λαγονήσι έφτασε η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα

Kάτοικος του Αγίου Δημητρίου, η κυρία Άννι επισκεπτόταν καθημερινά τη συγκεκριμένη παραλία για να κάνει μπάνιο αλλά και για να φροντίσει τα σκυλάκια που είναι… «μόνιμοι κάτοικοι» της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δηλητήριο στο πιάτο! «Μην τρώτε ψάρια από τον Σαρωνικό μέχρι να γίνουν μετρήσεις»

Όλα αυτά μέχρι πριν μια εβδομάδα, όταν ακόμα οι ακτές δεν είχαν μολυνθεί από μαζούτ.

Πλέον, ούτε το μπάνιο της μπορεί να κάνει, ούτε και να προστατέψει τα τετράποδα «φιλαράκια» της όπως τα αποκαλεί, τα οποία μπαίνουν στη θάλασσα μη έχοντας -όπως είναι λογικό- αντίληψη της κατάστασης.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα του σκύλου που μας έστειλε. Πρόκειται για ένα από τα αδέσποτα της περιοχής, του οποίου τα πόδια «μαύρισαν» από το μαζούτ.

«Πλέον δεν κάνω μπάνιο. Απαγορεύεται και φοβάμαι. Πάω όμως στον Άγιο Κοσμά λόγω των σκυλιών για να τα πλύνω από το πετρέλαιο που έχουν πάνω τους. Έχω και ένα δικό μου σκυλί, αλλά τα άλλα που υπάρχουν εκεί είναι φιλαράκια μου και τα βρίσκω εκεί καθημερινά».

Μετά τη μόλυνση και την απαγόρευση που ακολούθησε, η κυρία Άννι μας λέει πως «δεν έχω δει κανέναν να κάνει μπάνιο εκεί», τονίζοντας πως «θα περάσει πολύς καιρός για να ξαναπάω».

«Πρέπει να έρθετε μαζί μου και να κάνετε μια βόλτα εκεί για να καταλάβετε την μυρωδιά» καταλήγει η κυρία Άννι.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Της Χριστίνας Βεργιώτη.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top