Εικόνες Αποκάλυψης στη Ζάκυνθο: "Μας έχουν εγκαταλείψει" - Στάχτη έγιναν περιουσίες

Φλόγες κύκλωσαν το μοναστήρι της Αναφωνήτριας

H Ζάκυνθος ξαναζεί τον πύρινο εφιάλτη, που τώρα είναι πιο καταστροφικός από ποτέ!

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, τουλάχιστον δύο σπίτια, δύο καταστήματα και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες δέχθηκαν την πύρινη επίθεση, στο στο χωριό της Αναφωνήτριας, στην ορεινή Ζάκυνθο. Το χωριό εκκενώθηκε από τα πρώτα λεπτά, όταν διαπιστώθηκε ότι οι φλόγες, πάνω από 20 μέτρα, απειλούσαν τις περιουσίες κι ότι ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που δεν άφηνε περιθώρια.

Εικόνα-μαχαίρι στην καρδιά είναι οι φλόγες που έχουν κυκλώσει το μοναστήρι της Αναφωνήτριας. Εκεί, ο Άγιος Διονύσιος ασκήτεψε και συγχώρεσε το φονιά του αδελφού του.

Εικόνες αποκάλυψης διαδραματίζονται στο πανέμορφο νησί του Ιονίου. Καταστήματα κι εστιατόρια μετατράπηκαν σε στάχτες, με τους κατοίκους να αναφέρουν ότι εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου ακούγονται σε πολλά μέτρα απόσταση. 

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση! Η πυρκαγιά καίει το βιός τους και απειλεί ολόκληρα χωριά. Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου, διακόπηκε η παροχή νερού στο χωριό για να μπορούν να ανεφοδιάζονται χωρίς πρόβλημα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έβγαλε έκτακτη οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί και τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, βρέθηκε στο σημείο και κατήγγειλε την απροθυμία υδρομεταφορέων να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης. Οι κάτοικοι, με τη σειρά τους, διαμαρτύρονταν και για την έλλειψη εναέριων μέσων που για περισσότερο από μία ώρα σταμάτησαν τις ρίψεις. Πολλοί από αυτούς έχασαν σημαντικό ζωικό βασίλειο. «Μας έχουν εγκαταλείψει» φώναζαν το βράδυ του Σαββάτου. «Κινδυνεύουμε! Καταστρεφόμαστε! Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Η περιφέρεια δεν έχει στείλει ούτε ένα όχημα «Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» δήλωσε κάτοικος των Μαριών.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, έφτασαν στη Ζάκυνθο, με έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο του πλοίου «Mare Di Levante» της «Levante Ferries» , από την ηπειρωτική χώρα, 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων, ενώ σήμερα, Κυριακή, νωρίς το πρωί, κατέφτασαν άλλα 7 οχήματα με 20 άνδρες από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ 2 ελικόπτερα Chinook ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος, από τις 07:00 το πρωί.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top