Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου που αποφάσισε για την Πέμπτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Το star.gr σας υπενθυμίζει ότι για την Πέμπτη, ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων καθώς επίσης και η αντισυγκέντρωση των αναρχικών στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Την ούτως ή άλλως προαναγγελθείσα απαγόρευση της ανοιχτής συγκέντρωσής μας, στην Πλατεία Εξαρχείων, εμείς οι Έλληνες Αστυνομικοί που έχουμε ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και υπακοή στους νόμους του Κράτους, ασφαλώς θα υπακούσουμε. Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας.

Παράλληλα και προκειμένου να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, αλλά και για να ενημερωθούμε κατ΄ ιδίαν τους λόγους της ως άνω απαγόρευσης, αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, επισκέφτηκε πριν από λίγο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγο κ. Αλκιβιάδη ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος επικαλέστηκε ακριβώς τους ίδιους λόγους που αναφέρονται στην υπ΄αριθμ. 3017/1/33 από 28/06/2017 συνημμένη απόφασή του.

Η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο. Είμαστε περήφανοι για την πρωτοβουλία μας, την οποία την υποστηρίζει η πλειονότητα της Ελληνικής Κοινωνίας. Τα θέματα λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες πιστεύουμε και υπηρετούμε παντοτινά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγορεύεται η αυριανή συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια

Tags: