Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης αστυνομικών στα Εξάρχεια

Επαναλαμβάνει τη θέση της για παραίτηση Τόσκα η αξιωματική αντιπολίτευση

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μετά την απαγόρευση

Αντιδράσεις και πόλεμο ανακοινώσεων προκάλεσε η απόφαση να απαγορευτεί η αυριανή εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για την πρώτη επίσημη παραδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο, και παράλληλα να παροτρύνει τον κ.Τόσκα «αν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δική του ανακοίνωση, κατηγορεί τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη ως εμπνευστή και διοργανωτή της προβοκάτσιας, με αφορμή το αίτημα για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

«Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής,  ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να  μη μιλήσουμε για την  παραπομπή  σε «άλλες εποχές»,   όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γίνεται λόγος για δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, «ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκ νέου, όμως η ΝΔ απαντά στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας: «Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top