Απαγορεύεται η αυριανή συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Αν απαγορευτεί, θα υπακούσουμε-Πρώτη ανάρτηση: 28-06-2017 19:28

Απαγορεύεται η αυριανή συγκέντρωση των αστυνομικών

Την  απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου αποφάσισε για την Πέμπτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το star.gr σας υπενθυμίζει ότι για αύριο ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων καθώς επίσης και η αντισυγκέντρωση των αναρχικών στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς:

-Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου),
-αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής),
-αριστερά Χαλκοκονδύλη,
-δεξιά Κάνιγγος,
-αριστερά Βερανζέρου,
-δεξιά Ακαδημίας,
-αριστερά Κανάρη,
-Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής),
-συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ,
-αριστερά Μαρασλή,
-δεξιά Σουηδίας,
-αριστερά Αναπήρων Πολέμου,
-δεξιά Μ. Μερκούρη,
-αριστερά Κόνιαρη,
-αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε ότι αν η συγκέντρωση απαγορευτεί, τότε δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Εμείς προχωράμε κανονικά την προετοιμασία μας για την συγκέντρωση που έχουμε προγραμαμτίσει για αύριο, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση πάντως, που υπάρξει απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης, εμείς θα υπακούσουμε, αφού έχουμε δώσει όρκο να τηρούμε τους νόμους» είπε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση είναι «στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου».

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα η Νέα Δημοκρατία στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι ο Νίκος Τόσκας έπρεπε να παραιτηθεί, ενώ κάνει λόγο για επιβεβαίωση «με τον πλέον επίσημο τρόπο» ότι τα Εξάρχεια «αποτελούν άβατο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top