Ούτε βήμα πίσω ο Φιλιππάκης: «Παπαδήμος και Στουρνάρας ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες»

«Θεωρώ ότι συμμετείχαν στην εξαφάνιση, εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και γενικά τη διάλυση της χώρας»

Ούτε βήμα πίσω ο Φιλιππάκης

Τέλος δεν έχει το σίριαλ με τον Γιώργο Φιλιππάκη, ο οποίος μετά την ανάρτηση του στο Facebook (όπου έγραψε ότι «για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα», ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ «χτύπησε» ξανά.

Αμετανόητος παρά την απαράδεκτη του δήλωση και τον σάλο που προκλήθηκε, ο πρώην δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «Flash 96» και στους Στέλιο Βραδέλη και Γιάννη Κορωναίο, κατηγόρησε τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα, ότι ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες!

Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΑΛΟ

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Με αφορμή τα όσα έχει κάνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα ο κ. Στουρνάρας είτε όταν ήταν υπουργός, είτε ο Παπαδήμος που ήταν πρωθυπουργός υπηρεσιακός κλπ, σας λέω το εξής, περισσότερες από 7 χιλιάδες αυτοκτονίες, με πρώτη αν θυμάμαι καλά, ενός συνταξιούχου φαρμακοποιού, ή τουλάχιστον αυτή εγώ θεωρώ πρώτη, στο Σύνταγμα που αυτοκτόνησε με το πιστόλι του. Δεκάδες άλλοι έχουν αυτοκτονήσει, που δεν μπορούν να ζήσουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κοινωνικές καθημερινές τους ανάγκες», είπε συγκεκριμένα ο ειδικός γραμματέας η ΕΣΗΕΑ, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν τους θεωρεί ηθικούς αυτουργούς απάντησε: «Θεωρώ ότι συμμετείχαν στην εξαφάνιση, εξαθλίωση και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού και γενικά τη διάλυση της χώρας. Ο δημόσιος πλούτος είναι γεγονός ότι παραδίδεται αμαχητί στα χέρια των πολυεθνικών, το ξένο κεφάλαιο μπαίνει, είναι γνωστά αυτά τα πράγματα, ό,τι και να λέω εγώ τα έχουν πει άλλοι. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο κ. Παπαδήμος, είναι υπάλληλοι των ξένων μονοπωλίων. Ο κ. Παπαδήμος, αν δεν απατώμαι, πρέπει να έχει σχέση και με την Goldman Sachs, ήταν αντιπρόεδρος -αν θυμάμαι καλά- νομίζω στην ΕΚΤ, σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών».

 

Θέλοντας να δικαιολογηθεί για την ανάρτηση του στο Facebook, o Γ. Φιλιππάκης είπε:

«Ήταν δύο αναρτήσεις, μία την περασμένη Πέμπτη και μια άλλη την περασμένη Παρασκευή. Μία όσον αφορά τον τραυματισμό του κ. Παπαδήμου και μια άλλη την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, σχετικά με τη συνάντηση Παπαδήμου-Στουρνάρα και η οποία βέβαια, η δεύτερη ανακοίνωση της Παρασκευής, κατέληγε στο κλασικό που προκάλεσε θύελλα αγανάκτησης σε κάποιους, ότι δε θα με ενοχλούσε να δω να σκάει μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα. Αυτό, δε σημαίνει ότι λέω σε κάποιον πήγαινε να τον σκοτώσεις».

Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Φιλιππάκης ανέφερε: «Κοιτάξτε, εγώ δεν είπα σε κανέναν να προχωρήσει σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι δυνατόν, ένας απλός πολίτης, εγώ δηλαδή, να κατευθύνω τους λεγόμενους τρομοκράτες; Μα συγγνώμη, αυτό το πράγμα μπορεί να τεθεί στο δικαστήριο, για μια δικαιοσύνη η οποία θέλει σώνει και καλά να καταδικάσει κάποιον. Μα, αν είναι ποτέ δυνατόν – εγώ, με ένα κείμενο που έγραψα. Ξέρετε τι γράφεται αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, από άτομα που συμφωνούν μαζί μου ή και από άτομα που είναι εναντίον μου;».

Τέλος, είπε: «Επειδή ξέρω πώς δουλεύει η αστυνομία, δεν είχα καμία διάθεση να ξεκουραστώ Σάββατο και Κυριακή στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Βεβαίως, αναγκάστηκα να πάρω τα μέτρα μου, εξαφανίστηκα – αλλού εγώ, αλλού το κινητό μου τηλέφωνο, για να μη γίνει ραδιογωνιομέτρηση και με βρουν».

Να αναφέρουμε τέλος, πως παρόλο που μέσα στο Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε ένα status στο Facebook του Φιλιππάκη που έλεγε ότι «μόλις με συνέλαβαν», κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Αφ΄ενός το διέψευσε η αστυνομία, και αφ΄ετέρου ο δικηγόρος του Φιλιππάκη βγήκε και είπε πως χάκαραν τον λογαριασμό του πελάτη του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως μετά την απαράδεκτη ανάρτηση του για την «βόμβα στα πόδια Στουρνάρα», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε καταγγελία στον Νίκο Τόσκα, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία και σχημάτισε δικογραφία και στη συνέχεια την υπέβαλε στον Εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί απο τη Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας, γι'αυτό άλλωστε και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν και οι εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιλιππάκης: Επιμένει στη δήλωση-βόμβα! Ήταν προσωπική άποψη και δεν συνιστά δημόσιο λόγο

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει αλλά δεν κατονομάζει Φιλιππάκη για την απαράδεκτη ανάρτηση του κατά Στουρνάρα

«Χάκαραν» τον λογαριασμό του στο facebook δηλώνει ο συνήγορος του Γιώργου Φιλιππάκη

Ξέσπασμα Πολάκη: Στηρίζει την απαράδεκτη δήλωση Φιλιππάκη για Στουρνάρα και τα βάζει με τη Δικαιοσύνη!

Βίος και Πολιτεία Φιλιππάκη: Όταν είχε απολυθεί μέσα σε μια νύχτα από την «Ελευθεροτυπία»​

​ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ τη σύλληψη Φιλιππάκη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top