Ποιός είναι ο άνθρωπος που είπε πως δεν θα τον πείραζε να σκάσει και μια βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα

Μπορεί από χθες το όνομα του Γιώργου Φιλιππάκη και η απαράδεκτη ανάρτηση του για τον Στουρνάρα να είναι ένα από τα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνταξιούχος δημοσιογράφος απασχολεί αρνητικά την δημοσιότητα.

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, άλλες δυο φορές στο παρελθόν έχει καταφέρει να «πρωταγωνιστήσει» στην επικαιρότητα όχι για καλό λόγο.

Η πρώτη ήταν το 1984. Τότε ο Γιώργος Φιλιππάκης εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην «Ελευθεροτυπία» και είχε γράψει ένα άρθρο για την τρομοκρατία, στο οποίο είχε δημοσιεύσει τα ονόματα 20 πολιτών. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί τεράστιος σάλος αλλά και φοβερές αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους.

Τελικά, μερικές ημέρες μετά, αποδείχθηκε πως αυτές οι πληροφορίες είχαν φτάσει στα χέρια του Φιλιππάκη από ένα «σκοτεινό» υποσύνολο της τότε Ασφάλειας, και δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αποτέλεσμα ήταν ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος, να βγει να ζητήσει δημοσίως «συγγνώμη» από τους αναγνώστες της εφημερίδας, αλλά και από τους 20 πολίτες που είδαν τα ονόματα τους κρεμασμένα στα μανταλάκια.

Και φυσικά, απέλυσε από την εφημερίδα σε μια νύχτα τον Γιώργο Φιλιππάκη.

Την δεύτερη φορά που το όνομα του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ απασχόλησε αρνητικά και πάλι την δημοσιότητα, ήταν όταν λίγα χρόνια αργότερα, συνελήφθη (στην περιοχή Παπάγου όπου διέμενε) για μια «σκοτεινή» υπόθεση οπλοκατοχής χωρίς άδεια.

 

Tags: