Ο τουρκικός «Θαλασσόλυκος» γκριζάρει το Αγαθονήσι Πυραυλάκατοι σε απόσταση αναπνοής από το νησί

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Δυο τουρκικές πυραυλάκατοι που μετέχουν στην άσκηση θαλασσόλυκος παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έφτασαν  στα 300 μέτρα ανατολικά  και βόρεια από το Αγαθονήσι. Σήμανε συναγερμός, αμέσως έσπευσε το παράκτιο περιπολικό «Κύκνος» και μέσω ασυρμάτου τους ζήτησε να αποχωρήσουν διαβάζοντάς τους συγκεκριμένο κείμενο το οποίο ανέφερε ότι οι τουρκικές πυραυλάκατοι βρίσκονται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και τους καλούσε να αποχωρήσουν άμεσα. 

Τα μέλη του ελληνικού  παράκτιου περιπολικού  διάβασαν δυο και τρεις φορές το συγκεκριμένο κείμενο ωστόσο η τουρκική πλευρά τους αγνοούσε και έκανε σαν μην συμβαίνει τίποτε αδιαφόρησε. Τελικά οι Τούρκοι  αποχώρησαν μετά από 20 λεπτά.  Στην περιοχή έσπευσε η πυραυλάκατος  Ντεγιάννης και η  κανονιοφόρος Νικηφόρος .

Ωστόσο την στιγμή που έφτασαν τα δυο ελληνικά, οι δυο τουρκικές πυραυλάκατοι είχαν αποχωρήσει.

Το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  παρακολουθεί την τουρκική άσκηση με 8 ελληνικά πλοία αναπτυγμένα στο Αιγαίο όπως επίσης  και  με  τα επίγεια συστήματα αεράμυνας και επιτήρησης, που έχουν καταγράψει τουλάχιστον 40 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, κυρίως από ελικόπτερα που συμμετέχουν στην άσκηση.

Με τον Ταγίπ Ερντογάν σε λίγες ώρες  να περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου  για την κρίσιμη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο , τα  φιλικά προς την  κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου μέσα ενημέρωσης δίνουν ρεσιτάλ  προπαγάνδας  για τις πυραυλικές δοκιμές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top