Ιερώνυμος για Τσίπρα: «Τον λυπάμαι, προσπαθεί αλλά έχει πέσει στα… βάτα»

Τι λέει για Μητσοτάκη, Παυλόπουλο και διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους

Ιερώνυμος για Τσίπρα: «Τον λυπάμαι, προσπαθεί, έχει πέσει

«Για την Εκκλησία δεν υπάρχει διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας», ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ενώ μιλά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Π. Παυλόπουλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλά ακόμα για την πρόταση της κυβέρνησης για συνταγματική αναθεώρηση, για τον πόλεμο που δέχεται η «εξοντωμένη» Εκκλησία, για το μάθημα των θρησκευτικών και το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

 «Όποιος θέλει να μας ακολουθήσει, ας μας ακολουθήσει, όποιος δεν θέλει ας μην μας ακολουθήσει. Εμείς θέλουμε καθαρούς διακριτούς ρόλους. Αφού έχουμε διακριτούς ρόλους πώς μας αφαιρούν την περιουσία όποτε θέλουν;», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε:

«Πώς επεμβαίνει στη ζωή της Εκκλησίας ένα κράτος που λέει ότι είναι αριστερό; Πού δεν έχει σχέση με την Εκκλησία; Φανταστήκατε ποτέ τον υπουργό να πάει να πει σε Έλληνες μουσουλμάνους ότι το Κοράνι δεν θα το διδάξετε έτσι αλλά θα το διδάξετε όπως σας λέω εγώ»;

Αναφερόμενος στην εκκλησιαστική περιουσία και στην πεποίθηση ότι αυτή είναι πολύ μεγάλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε:

«Πολλοί άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν γνωρίζουν και συνεχώς αναπαράγουν το μεγάλο παραμύθι για την εκκλησιαστική περιουσία. Η Εκκλησία δέχεται πόλεμο και αισθάνεται ότι είναι υπό εξόντωση». 

Σχολιάζοντας τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό ο κ. Ιερώνυμος υπογραμμίζει ότι πολλοί υπερβάλλουν όταν κάνουν λόγο για τον σύνδεσμό του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παραδέχτηκε πάντως ότι οι δυο τους έχουν ιδιαίτερη σχέση και κουβεντιάζουν και όχι μόνο πολιτικά. 

«Τον λυπάμαι τον Τσίπρα για όλα αυτά που τραβάει. Έπεσε στα βάτα… Έχει διάθεση, θέλει, αλλά..», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν πιστεύει σε κόμματα, αλλά σε ανθρώπους, τονίζοντας ότι καλοί άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, όπως και κακοί.

Ερωτηθείς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, σημείωσε ότι «φροντίζει για όλα, η πατρίδα τού χρωστά αλλά δεν ξέρω μέχρι πού φτάνουν οι αρμοδιότητές του», ενώ για τον πρώην υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη είπε:

«Ξέρει πολύ καλά τα πράγματα, είναι πανέξυπνος, επένδυση έκανε πάνω σε αυτό το θέμα και θα φανεί από την εξέλιξη των πραγμάτων».

Τέλος για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη είπε:

«Συζητάμε εποικοδομητικά και πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top