Η μάνα της «μαύρης χήρας» ξεσπάει μετά την ισόβια καταδίκη της κόρης της- «Δεν με άφησαν να καταθέσω»

«Η κόρη μου είναι αθώα»

Λίγες ώρες μετά από την απόφαση του δικαστηρίου που έστειλε την Δήμητρα Βούλγαρη στην φυλακή για τη δολοφονία του συζύγου της και πατέρα της κόρη της, του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου, η μητέρα της «μαύρης χήρας» της Κοιλάδας της Αργολίδας ξέσπασε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με την Ζήνα».

«Η κόρη μου είναι αθώα. Δεν με άφησαν να καταθέσω. Γιατί την προηγούμενη μέρα είπαν ότι με καλέσαν ενώ δεν με είχαν καλέσει» ανέφερε η κ. Γεωργία.

Τον λόγο τότε πήρε ο δικηγόρος της «Σατανικής χήρας», Σπύρος Ρομποτής και είπε: «Την κάλεσαν στις 12 και μισή το βράδυ για να καταθέσει. Πρέπει όλοι να έχουν τις αυπνίες της προέδρου»;

Κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι η Δήμητρα κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, έπειτα από μια δίκη-θρίλερ με τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας και πολλές εντάσεις μεταξύ της κατηγορούμενης, των δικηγόρων της και της έδρας του δικαστηρίου. Η «μαύρη χήρα» καταδικάστηκε επίσης σε 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Δεν περίμενα ότι η κόρη μου θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Η κόρη μου είναι αθώα. Την ημέρα του φόνου ήταν μαζί μου, πήρε το φαγητό και πήγε να πάρει το παιδί της από το σχολείο. Μίλησα μαζί της μετά την απόφαση και είναι χάλια. Μου είπε: «Είμαι αθώα. Να βρεθούν οι ένοχοι. Μου σκότωσαν τον άντρα μου». Και αυτό προσπαθούσα όλον αυτόν τον καιρό εγώ με την κόρη μου, να βρούμε τους ένοχους. Δεν φοβόμαστε. Όταν είσαι αθώος, δεν φοβάσαι» τόνισε η μάνα της «μαύρης χήρας».

Η ίδια αποκάλυψε και τα όσα της είπε η εγγονή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου. «Το ξέρει. Της έλεγε: «Θα βγεις μαμά. Το ξέρω ότι δεν σκότωσες τον μπαμπά. Μαμά είναι ψέματα, εγώ ήμουν μαζί σου». Ξέρει ότι είναι ψέματα».

Καταπέλτης ο εισαγγελέας- Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είχε συνεργό

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη, ωστόσο τόνισε ότι η ακροαματική διαδικασία δεν ξεκαθάρισε ορισμένα κενά στην υπόθεση.

Ο ίδιος είπε δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν την συμμετοχή και άλλου προσώπου πλην της Δήμητρας Βούλγαρη στη δολοφονία του συζύγου της, καπετάνιου, Θανάση Λάμπρου: «Η συμμετοχή άλλου προσώπου, δεν δύναται να αποκλειστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ζήτησε να γίνει  τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ώστε να αποδοθούν σωστά τα πραγματικά περιστατικά. Αυτό, γιατί, όπως ανέφερε, δεν πυροβόλησε δύο φορές όπως αναφερόταν στο βούλευμα, αλλά προηγήθηκε συμπλοκή με το θύμα, όπου έπεσε ο πρώτος πυροβολισμός, ο οποίος δεν επέφερε το θάνατο του θύματος. Ακολούθησε δεύτερος όμως, που ήταν η χαριστική βολή για το θύμα.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το όπλο του εγκλήματος το είχε μαζί του το θύμα, καθώς περίμενε τη γυναίκα του να επιστρέψει, έχοντας υπόνοιες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του παιδικού φίλου του θύματος το οποίο φρόντιζε, ξέσπασε έντονος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι.Κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνη κατάφερε να πάρει στα χέρια της το όπλο, και τότε, πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον αδικοχαμένο καπετάνιο. Στο σημείο εκείνο, αν η Δήμητρα δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια και το θύμα να ζούσε. Όμως, εκείνη πυροβόλησε και δεύτερη φορά, δίνοντάς  του τη χαριστική βολή στον κρόταφο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, περιέγραψε πως η κατηγορούμενη επιχείρησε μετά τη δολοφονία να δημιουργήσει για τον εαυτό της άλλοθι, αφού ζήτησε από δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός της να πουν ψέματα.  

«Ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος άνδρας της ζωής μου»

Την Τρίτη, η Δήμητρα Βούλγαρη είχε ουσιαστικά αρνηθεί να απολογηθεί καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημά της να έχει συνηγόρους τους Βασίλειο και Σπύρο Ρομποτή, αλλά μόνο τους αυτεπαγγέλτως διορισθέντες. Περιορίστηκε να δηλώσει αθώα.

«Είμαι αθώα, το φωνάζω 17 μήνες. Οι δολοφόνοι έχουν περάσει από δω και είναι ελεύθεροι. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Στάθηκα στον άνδρα μου. Δύο δουλειές έκανα γιατί είχε προβλήματα υγείας από το 2005. Είχε κατάθλιψη. Λένε ότι δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Ξέρει κανείς τί κάναμε; Ήξερε κανείς τί κάναμε; Ήταν μπροστά ; Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου». Την ίδια ώρα, συγγενικά πρόσωπα της Βούλγαρη την προέτρεπαν να «μην απολογείται». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top