Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Μία σούπερ συνταγή για τους μακαρονάδες

Για τους μακαρονάδες τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star προνόησε ο Χρήστος Μοίρας και έδωσε μία διαφορετική αλλά πεντανόστιμη συνταγή για μακαρονάδα. 

H καρμπονάρα στην πιο light, αλλά το ίδιο νόστιμη εκδοχή της!

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Ο σεφ ετοίμασε μακαρόνια με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου και έδειξε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία. 

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Υλικά για 2 με 3 άτομα

Για το πιάτο

250 γραμμάρια σπαγγέτι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για καρμπονάρα με γραβιέρα και μαύρο πιπέρι

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Για την πέστο ρόκας

80 γραμμάρια ρόκα
40 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
30 γραμμάρια κουκουνάρι
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και φιλετίνια κοτόπουλου

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και την αφήνουμε να αρωματίσει το λάδι για λίγα λεπτά πριν την αφαιρέσουμε.

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente και κρατάμε λίγο από το νερό τους πριν τα σουρώσουμε.

Ετοιμάζουμε την πέστο ρόκας χτυπώντας στο μούλτι τη ρόκα, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να έχουμε μια πυκνή αλλά λεία σάλτσα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, προσθέτουμε την πέστο και λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως, ζεστό, με όλη τη φρεσκάδα της ρόκας και την πλούσια γεύση του κοτόπουλου.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@Star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top