Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες πλακί με λουκάνικο

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα βήμα τη διαδικασία

Σας αρέσουν οι γίγαντες και θέλετε να μαγειρέψετε κάτι απολαυστικό για εσάς και την οικογένειά σας; Ο Χρήστος Μοίρας μπήκε το πρωί της Τρίτης στην κουζίνα του Breakfast@star και έδειξε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη συνταγή: Γίγαντες πλακί με λουκάνικο!

Συνταγή για το πιο λαχταριστό σουφλέ με τέσσερα τυριά

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες πλακί με λουκάνικο

 

Υλικά της συνταγής


· 500 γρ. γίγαντες

· 2 χωριάτικα λουκάνικα

· 3 κ.σ. ελαιόλαδο

· 400 γρ. ντομάτα κονκασέ

· 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

· 1 καρότο

· 1 κλωνάρι σέλερι

· 500 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

· 50 γρ. φέτα

· 1 φύλλο δάφνης

· 1 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα

· ½ κ.γλ. μπούκοβο

· ½ κ.γ. ρίγανη

· Αλάτι, πιπέρι

Δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε το μεσημέρι; Δείτε μία νόστιμη συνταγή

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες πλακί με λουκάνικο


Εκτέλεση της συνταγής

  • Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε νερό για 12 ώρες και τους στραγγίζουμε. Τους βράζουμε σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το καρότο, το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη και τον ζωμό.
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 10 - 15 λεπτά και προσθέτουμε τους γίγαντες. Ανακατεύουμε απαλά, μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μελώσουν.
  • Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Δείτε το Breakfast@Star 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top