Σου αρέσει το σουφλέ; Δες αυτές τις μοναδικές συνταγές

Λαχταριστές συνταγές για μικρούς και μεγάλους

Το σουφλέ είναι από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι κι αν ψάχνεις διαφορετικές αλλά νόστιμες συνταγές, εμείς μαζέψαμε κάποιες και στις παρουσιάζουμε.

O Xρήστος Μοίρας έφτιαξε μία νόστιμη και υγιεινή τάρτα

Σου αρέσει το σουφλέ; Δες αυτές τις μοναδικές συνταγές

Πεντανόστιμο υγρό σουφλέ σοκολάτας

Λαχταριστό σουφλέ με τέσσερα τυριά από τον Χρήστο Μοίρα

Υλικά της Συνταγής 

• 250 γρ. πένες (ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας)
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 150 ml γάλα
• 2 αβγά
• 100 γρ. γραβιέρα
• 100 γρ. γκούντα
• 80 γρ. ροκφόρ
• 80 γρ. παρμεζάνα
• ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
• 2 κ.σ. βούτυρο
• Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

• 50 γρ. βούτυρο
• 50 γρ. αλεύρι
• 500 ml γάλα
• 1 αβγό
• 80 γρ. παρμεζάνα
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

Αρχικά βράζουμε τις πένες 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με μια κουταλιά βούτυρο.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, κρατώντας λίγη παρμεζάνα για την επιφάνεια. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα ζυμαρικά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.

Για τη μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ελαφρώς.

Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα , το αβγό και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από το σουφλέ.

Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να “σταθεί” πριν το σερβίρουμε.

Παπαρδέλες με κοτόπουλο, λαχανικά και σάλτσα- έκπληξη

Πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας με μπεσαμέλ

Υλικά

    •    200 γρ. φέτα 
    •    1 κιλό πατάτες 
    •    200 ml κρέμα γάλακτος
    •    2 αβγά 
    •    ¼ φλ. ελαιόλαδο
    •    ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
    •    Αλάτι
    •    Λίγο Βούτυρο
Για την μπεσαμέλ φέτας
    •    400 ml γάλα
    •    200 γρ. φέτα 
    •    30 γρ. βούτυρο
    •    2 κ.σ. αλεύρι
    •    1 αβγό 
    •    ¼ κ.γ. πιπέρι
    •    ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

Συνταγή για το πιο λαχταριστό σουφλέ με τέσσερα τυριά

Εκτέλεση της Συνταγής 

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε ροδέλες.

Για την μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Προσθέστε τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί πλήρως στην κρέμα. 

Στο τέλος χτυπάμε το αβγό και το προσθέτουμε στην μπεσαμέλ, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί πλήρως. 
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο για επιπλέον άρωμα. Αφήστε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο.

Για το σουφλέ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε το ταψί.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη φέτα, το πιπέρι και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αρχίζουμε να τοποθετούμε τις ροδέλες από τις πατάτες στο ταψί, φτιάχνοντας στρώσεις. Κάθε στρώση πατάτας καλύπτεται με λίγο από το μείγμα κρέμας-φέτας. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις, μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες και το μείγμα κρέμας.
Μετά την τελευταία στρώση, ρίχνουμε την μπεσαμέλ φέτας πάνω από τις πατάτες και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 - 50 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές και η επιφάνεια να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Σου αρέσει το σουφλέ; Δες αυτές τις μοναδικές συνταγές

Σουφλέ με τορτελίνια, σπανάκι και κρέμα τυριών

Υλικά για το σουφλέ

• 250 γρ. Τορτελίνια με τυριά
• 1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 300 γρ. σπανάκι
• 100γρ. γαλοπούλα, σε κύβους κομμένη
• χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
• 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
• 200γρ. κρέμα γάλακτος
• 200γρ.τυρί τριμμένο
• Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σου αρέσει το σουφλέ; Δες αυτές τις μοναδικές συνταγές

Εκτέλεση για το σουφλέ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .
• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια και τα βγάζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από ότι γράφει η συσκευασία.
• Σουρώνουμε τα τορτελίνια ,τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
• Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι,για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι,σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος,το τυρί κρέμα ανακατεύουμε 2 λεπτά να πάρει βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Ρίχνουμε τα βρασμένα τορτελίνια στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε την γαλοπούλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ , το απλώνουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί,να πάει παντού.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε απο το φούρνο και σερβίρουμε!

Σου αρέσει το σουφλέ; Δες αυτές τις μοναδικές συνταγές

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top