Καλεσμένος των κριτών στην αποψινή Δοκιμασία Αποχώρησης του MasterChef ήταν ο Παύλος Τσιγκούλης.
Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση γι' αυτήν την εβδομάδα έπρεπε να αντιγράψουν το πιάτο του καταξιωμένου chef, ταρατάρ ψαριού με tatemada πράσινης τομάτας και tostada ρεβιθιού.
Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ τη συνταγή, ακολουθώντας ένα - ένα τα βήματα παρακάτω:
1) Ψάρι ( φαγκρί)
0,5 kg ψάρι ολόκληρο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Για το πιάτο θα χρειαστούμε 70 gr φιλεταρισμένο ψάρι.
- Κόβουμε το ψάρι για ταρτάρ.
- Κρατάμε το κόκκαλο από το ψάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με καρότο, κρεμμύδι, σέλερι, ένα λίτρο νερό και ένα φύλλο δάφνης.
- Ξαφρίζουμε, σουρώνουμε, κρυώνουμε.
2) Tatemada πράσινης τομάτας
400 gr πράσινες τομάτες (τέταρτα)
150 gr λευκό κρεμμύδι (τέταρτα)
7 gr πιπεριές jalapenos (χωρίς σπόρια)
3 gr σκόρδο
5 gr κόλιανδρος (ψιλοκομμένο)
1 πρέζα πιπέρι
3 gr αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα πολύ καυτό τηγάνι καίμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και χτυπάμε ελαφρώς στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με το χέρι και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
3) Ζύμη για tostada
70 gr αλεύρι ρεβιθιού
70 gr αλεύρι γοχ
20 gr ελαιόλαδο
60 gr νερό (ζεστό)
2 gr ανθός αλατιού
Εκτέλεση
- Σε ένα μιξερ με τον γάντζο αναμειγνύουμε τα υλικά μας. Το νερό το προσθέτουμε σιγά σιγά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Παίρνουμε από το ζυμάρι τα 40 γραμμάρια και το ανοίγουμε με το τάκο πρες και κόβουμε με το τσέρκι.
- Περνάμε από τηγάνι και μετά τηγανίζουμε.
4) Leche de tigre
500 gr ζωμός ψαριού
125 gr λευκό κρεμμύδι
50 gr τζίντζερ
75 gr σέλερι (βλαστός όχι φύλλα)
5 gr σκόρδο
½ lt χυμό λάιμ
INFUSE
1/3 ματσάκι κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Στο Thermomix, ταχύτητα 10 και για 2 λεπτά, χτυπάμε τον ζωμό, το κρεμμύδι, το σέλερι, το τζίντζερ και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε ελαφριά και τέλος βάζουμε τον κόλιανδρο και αφήνουμε να κάνει infuse 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σουρώνουμε
5) Ζωμός τομάτας
0,5 kg τομάτες ώριμες
5 gr χυμό λάιμ
3 gr αλάτι
3 gr ζάχαρη
3 gr dashi powder
½ πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
- Στο Thermomix προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και χτυπάμε για 2 λεπτό στη ταχύτητα 10.
- Σουρώνουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο.
Σούπα τομάτας (σερβίρισμα)
- 1 μέρος μαρινάδα τομάτας
- 1 μέρος leche de tigre
- ½ λάιμ
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
Ψάρι ταρτάρ (σερβίρισμα)
- 90 gr Ψάρι
- 2 πρέζες ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 πρέζες ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο organic
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για το πιάτο
- Πίκλα κρεμμυδιού
- Cress κόλιανδρου
- Σπόροι παπαρούνας
- Πιπέρι Pul Biber ή μπούκοβο χωρίς σπόρια
- Λάιμ
Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.