MasterChef: Ταρτάρ ψαριού με tatemada πράσινης τομάτας & tostada ρεβιθιού

Το πιάτο αντιγραφής του Παύλου Τσιγκούλη

Καλεσμένος των κριτών στην αποψινή Δοκιμασία Αποχώρησης του MasterChef ήταν ο Παύλος Τσιγκούλης.

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση γι' αυτήν την εβδομάδα έπρεπε να αντιγράψουν το πιάτο του καταξιωμένου chef, ταρατάρ ψαριού με tatemada πράσινης τομάτας και tostada ρεβιθιού

Δοκίμασε να φτιάξεις κι εσύ τη συνταγή, ακολουθώντας ένα - ένα τα βήματα παρακάτω:

1) Ψάρι ( φαγκρί)

0,5 kg ψάρι ολόκληρο

Εκτέλεση

  •  Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Για το πιάτο θα χρειαστούμε 70 gr φιλεταρισμένο ψάρι.
  •  Κόβουμε το ψάρι για ταρτάρ.
  •  Κρατάμε το κόκκαλο από το ψάρι, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με καρότο, κρεμμύδι, σέλερι, ένα λίτρο νερό και ένα φύλλο δάφνης.
  •  Ξαφρίζουμε, σουρώνουμε, κρυώνουμε.

2) Tatemada πράσινης τομάτας

400 gr πράσινες τομάτες (τέταρτα)

150 gr λευκό κρεμμύδι (τέταρτα)

7 gr πιπεριές jalapenos (χωρίς σπόρια)

3 gr σκόρδο

5 gr κόλιανδρος (ψιλοκομμένο)

1 πρέζα πιπέρι

3 gr αλάτι

Εκτέλεση

  •  Σε ένα πολύ καυτό τηγάνι καίμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές.
  •  Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και χτυπάμε ελαφρώς στο μπλέντερ.
  •  Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με το χέρι και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.

3) Ζύμη για tostada

70 gr αλεύρι ρεβιθιού

70 gr αλεύρι γοχ

20 gr ελαιόλαδο

60 gr νερό (ζεστό)

2 gr ανθός αλατιού

Εκτέλεση

  •  Σε ένα μιξερ με τον γάντζο αναμειγνύουμε τα υλικά μας. Το νερό το προσθέτουμε σιγά σιγά. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  •  Παίρνουμε από το ζυμάρι τα 40 γραμμάρια και το ανοίγουμε με το τάκο πρες και κόβουμε με το τσέρκι.
  •  Περνάμε από τηγάνι και μετά τηγανίζουμε.

4) Leche de tigre

500 gr ζωμός ψαριού

125 gr λευκό κρεμμύδι

50 gr τζίντζερ

75 gr σέλερι (βλαστός όχι φύλλα)

5 gr σκόρδο

½ lt χυμό λάιμ

INFUSE

1/3 ματσάκι κόλιανδρο

Εκτέλεση

  •  Στο Thermomix, ταχύτητα 10 και για 2 λεπτά, χτυπάμε τον ζωμό, το κρεμμύδι, το σέλερι, το τζίντζερ και το σκόρδο.
  •  Προσθέτουμε στο μείγμα μας το χυμό λάιμ, ανακατεύουμε ελαφριά και τέλος βάζουμε τον κόλιανδρο και αφήνουμε να κάνει infuse 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Σουρώνουμε

5) Ζωμός τομάτας

0,5 kg τομάτες ώριμες

5 gr χυμό λάιμ

3 gr αλάτι

3 gr ζάχαρη

3 gr dashi powder

½ πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Στο Thermomix προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και χτυπάμε για 2 λεπτό στη ταχύτητα 10.
  •  Σουρώνουμε και φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Σούπα τομάτας (σερβίρισμα)

  •  1 μέρος μαρινάδα τομάτας
  •  1 μέρος leche de tigre
  •  ½ λάιμ
  •  Ανθός αλατιού
  •  Πιπέρι

Ψάρι ταρτάρ (σερβίρισμα)

  •  90 gr Ψάρι
  •  2 πρέζες ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  2 πρέζες ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  •  Ελαιόλαδο organic
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι

Υλικά για το πιάτο

  •  Πίκλα κρεμμυδιού
  •  Cress κόλιανδρου
  •  Σπόροι παπαρούνας
  • Πιπέρι Pul Biber ή μπούκοβο χωρίς σπόρια
  •  Λάιμ

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top