Απολαύστε αυθεντικό ινδικό κοτόπουλο ταντούρι, μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Μία πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Μία υπέροχη συνταγή για τους τελεθεατές που αγαπούν τις συνταγές με κοτόπολο  τηλεθεατές έδειξε στην εκπομπή Breakfast@Star, ο σεφ Χρήστος Μοίρας.

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών και κασέρι

Ο Χρήστος Μοίρας ετοίμασε ινδικό κοτόπουλο ταντούρι, μαριναρισμένο σε γιαούρτι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

 Υλικά της Συνταγής 

· 600 γρ. στήθος κοτόπουλου

· 2 κ.σ. γιαούρτι

· 2 κ.σ. ταντούρι μπαχαρικό

· 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ

· 2 κ.σ. ελαιόλαδο

· Αλάτι, πιπέρι

Πεντανόστιμο ριγκατόνι στρογκανόφ με τυριά

Εκτέλεση της Συνταγής

  • Μαρινάρουμε αρχικά το κοτόπουλο. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ταντούρι μπαχαρικό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Προσθέτουμε τις λωρίδες κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
  • Αφού μαριναριστεί το κοτόπουλο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C ή εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε το κοτόπουλο στη σχάρα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σ’ ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 -25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αν χρησιμοποιούμε σχάρα, ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι ή πίτες και φρέσκια σαλάτα.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top