Pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι

Mία πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Χρήστου Μοίρα

Μία υπέροχη συνταγή για pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.

Pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη πρασόπιτα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασια. 

Pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι
Υλικά 

    •    400 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
    •    300 γρ. μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο) 
    •    1 μεγάλο κρεμμύδι
    •    2 σκελίδες σκόρδο
    •    200 γρ. σπανάκι
    •    1 κ. σ. θυμάρι (αποξηραμένο)
    •    300 ml ζωμός κοτόπουλου
    •    100 ml κρέμα γάλακτος
    •    2 κ. σ. πικάντικη μουστάρδα     
    •    2 κ. γλ. κορν φλάουρ
    •    1 φύλλο σφολιάτας
    •    1 κρόκος αυγού
    •    50 ml ελαιόλαδο
    •    Αλάτι, πιπέρι

Λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και φέτα

Pot pie με κοτόπουλο, μανιτάρια και σπανάκι
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τους κύβους κοτόπουλου (που έχουμε κόψει σε 2 εκατοστά περίπου) και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. 
Το μεταφέρουμε σε μπολ και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κομμένα μανιτάρια σε λωρίδες και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. 
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό ή αν θέλομε αντί αυτού νερό, τη μουστάρδα, το σπανάκι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
Συμπληρώνουμε το κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αδειάζουμε τη γέμιση σε ταψί, στρώνοντάς την ομοιόμορφα. 
Καλύπτουμε με το φύλλο σφολιάτας, πιέζοντας τις άκρες στο σκεύος για να κολλήσουν. Χαράσσουμε έναν σταυρό στο κέντρο της σφολιάτας για να φεύγουν οι ατμοί, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη. 
Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε λίγο να σταθεί πριν σερβίρουμε.

Δείτε το Breakfast@Star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top