Φτιάξε τους πιο νόστιμους ντοματοκεφτέδες με sour cream

Μπορείς να τους καταναλώσεις ως σνακ αλλά και ως κυρίως γεύμα

Μία ωραία ιδέα έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης

Ιταλικά κεφτεδάκια φούρνου

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής, και έφτιαξε ντοματοκεφτέδες με sour cream τους οποίους μπορεί κάποιος να απολαύσει το πρωί στην παραλία, ως σνακ το απόγευμα αλλά και ως κυρίως γεύμα.

Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

Υλικά για sour cream

· 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
· 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για Ντοματοκεφτέδες
· 8 ντομάτες μέτριες ώριμες
· 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
· 1 κρεμμύδι λευκό ξερό μικρό
· 6 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο
· 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
· 5 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανή
· 2 φρέσκα κρεμμύδια
· Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για sour cream

· Προσθέτουμε όλα τα υλικά για την sour cream σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
Εκτέλεση για Ντοματοκεφτέδες
· Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα το ηλιέλαιο.
· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τις τομάτες ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την γραβιέρα, τα φύλα του δυόσμου ψιλοκομμένα, τα φύλλα του βασιλικού ψιλοκομμένα, τα φύλλα της
ρίγανης ψιλοκομμένα, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε να δημιουργηθεί ένα μείγμα.
· φτιάχνουμε κενέλ με 2 κουτάλια από το μείγμα και τα ρίχνουμε στο ηλιέλαιο.
· Τηγανίζουμε για 4΄ τους ντοματοκεφτέδες.
· Τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες μαζί με την sour cream και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top