Φτιάξε την πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα

Ο Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star την τέλεια συνταγή

Θέλεις να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο και συνάμα νηστίσιμο φαγητό για τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Τι είναι πιο λαχταριστό και νόστιμο από ένα πιάτο ζεστή γαριδομακαρονάδα; 

Αγκινάρες με πατάτες γιαχνί - Η νηστίσιμη συνταγή της εβδομάδας

Αν σου αρέσει και εσύ αυτό το σαρακοστιανό φαγητό δες τη συνταγή που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Xταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά της Συνταγής

· 500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
· 500 γρ. γαρίδες
· 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 2 κόκκινες πιπεριές
· 1 πράσινη πιπεριά
· 5 κ.σ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. κρασί λευκό
· 1 κ.σ. μουστάρδα
· 200 γρ. ντομάτα κόν κασέ
· 1 γρ. κρόκο Κοζάνης
· 1 κ.γ. ζάχαρη
· 1/6 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
· 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
· 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Αρχικά, αφαιρούμε το κεφάλι από τις γαρίδες μαζί με το εξωτερικό κέλυφος και τα πόδια, με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε και αφαιρούμε το έντερο από τη ράχη της γαρίδας, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί ώστε να στεγνώσουν.
· Πιέζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες να καθαρίσουν εσωτερικά και τα βάζουμε μαζί με τα κελύφη σε μια κατσαρόλα με 250 γρ. νερό να βράσουν για 20’.
· Σουρώνουμε το νερό του βρασμού με μια σίτα σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα το κρόκο κοζάνης, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολ στην άκρη, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
· Ζεσταίνουμε στην ίδια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Προσθέτουμε αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μας, για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες στη συσκευασία.
· Παράλληλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα με μεγάλη βάση σε μέτρια φωτιά.
· Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
· Προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο τηγάνι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3’.
· Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράσει για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
· Αφαιρούμε τις γαρίδες με μια τσιμπίδα σε ένα σκεύος και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
· Προσθέτουμε το ζωμό που βράσαμε τις γαρίδες, τη ντομάτα κον κασέ, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα μας, περίπου 8’ με 10’.
· Προσθέτουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα μαζί με τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2’.
· Σβήνουμε τη φωτιά στη κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, τη μεταφέρουμε δίπλα από την κατσαρόλα με τις γαρίδες.
· Μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα τα ζυμαρικά, μαζί με λίγα από τα υγρά τους στη κατσαρόλα με τις γαρίδες, ανακατεύουμε με προσοχή και αφήνουμε να σιγοβράσουν, για περίπου 2’.
· Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τον μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2’.
· Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα μακαρόνια με τις γαρίδες, τα φύλλα από το φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top