Αγκινάρες με πατάτες γιαχνί - Η νηστίσιμη συνταγή της εβδομάδας

Από τον Σταύρο Βαρθαλίτη κατευθείαν στο πιάτο σας

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα κι αν νηστεύετε σας έχουμε μία ωραία συνταγή που είχε φτιάξει ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή  Breakfast@Star. Μια παραδοσιακή και νηστίσιμη συνταγή για το πιο νόστιμο λαδερό γεύμα της εβδομάδας.

Αρνίσιο κότσι με πατάτες στον φούρνο

Υλικά 

  • 600 γρ. Αγκινάρες Αίνος
  • 1 ½  κ.σ. αλεύρι 
  • 3 μεσαίες πατάτες 
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο  
  • 2 μεσαία καρότα 
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες 
  • 800 γρ. ζωμό λαχανικών 
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Υλικά για σερβίρισμα 

  • ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 
  • ¼ ματσάκι φρέσκο άνηθο 
  • Ελαιόλαδο  

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Εκτέλεση 

  • Αρχικά, βάζουμε τις αγκινάρες σε ένα σουρωτήρι, το τοποθετούμε ένα μπολ από κάτω και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να στραγγίσουν τα νερά τους, περίπου 60’.
  • Κόβουμε τις αγκινάρες σε 4 ίσα κομμάτια την κάθε μια και τις πασπαλίζουμε με το αλεύρι. 
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε τις αγκινάρες για 3’με 4’.  
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια σε μικρές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και το καρότο για 3’. 
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση, κατά μήκος και στη συνέχεια σε μικρά κομμάτια, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τον τσιγαρίζουμε για 1’. 
  • Παράλληλα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τις ντομάτες, τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά, με το καπάκι μισόκλειστο για 45’ με 50’.
  • Ψιλοκόβουμε τη φρέσκια ρίγανη, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και απολαμβάνουμε.  

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top