Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε την καλύτερη συνταγή για την Τσικνοπέμπτη

Ο σεφ έφτιαξε χοιρινή τηγανιά με φέτα και άγρια ρίγανη

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι αν ψάχνετε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα μία συνταγή πέρα από τις κλασικές, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την νοστιμότερη.

Η καλύτερη συνταγή για ταλιάτα με πατάτες

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star   και έφτιαξε χοιρινή τηγανιά με φέτα και άγρια ρίγανη και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. 

Υλικά για τη χοιρινή τηγανιά

· 800 γρ. Κρέας χοιρινό σπάλα ή λαιμό
· 1 Μεγάλο ξερό κρεμμύδι
· 1 Σκελίδα σκόρδο
· 2 Πιπεριές πολύχρωμες (πορτοκαλί και κόκκινη)
· 330 γρ. Μπύρα
· 50 γρ. Ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. Μέλι
· 2 κ.σ. Μουστάρδα
· 2 κ.γ. ξερή άγρια ρίγανη
· 1 Λεμόνι (χυμό)
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 1/4 Ματσάκι φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
· 100 γρ. Φέτα
Υλικά για το σερβίρισμα
· Πατάτες τηγανιτές
· 100 γρ. Φέτα

Εκτέλεση για τη χοιρινή τηγανιά

· Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε με ένα μαχαίρι το χοιρινό σε κύβους 4εκ. .
· Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
· Προσθέτουμε στο τηγάνι το χοιρινό και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
· Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέτριους κύβους, ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
· Σβήνουμε το χοιρινό με την μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας.
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το μέλι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
· Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στο τηγάνι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά χωρίς το καπάκι.
· Τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Σερβίρουμε τις ζεστές τραγανές τηγανιτές πατάτες σε μία πιατέλα , τη χοιρινή τηγανιά από πάνω και σπάμε εξτρά φέτα στο τελείωμα.

Δείτε το breakfast@star 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top