Λαχταρήσατε να φάτε μία γαλλική τάρτα αλμυρή αλλά πιστεύετε πως είναι δύσκολο να τη φτιάξετε;
Κις λορέν με λουκάνικο και πράσο - Τέλειο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι
Δοκιμάστε να ετοιμάσετε τη συνταγή που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε.
Υλικά για Quiche σπανάκι
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
· 1κ.σ. ελαιόλαδο, συν έξτρα
· 300γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
· 200γρ. μπέικον
· 5 μεγάλα αυγά
· 300γρ. γκούντα
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για Quiche σπανάκι
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μανιτάρια σε φέτες μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σπανάκι στραγγισμένο και το ζαμπόν σε κύβους.
· Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί η υπερβολική υγρασία, για 5-6 λεπτά.
· Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
· Χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη γκούντα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
· Προσθέτουμε πιπέρι στο μείγμα σπανακιού. Ανακατεύουμε καλά.
· Απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί 24εκ.
· Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
· Σερβίρουμε.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.