Βασιλόπιτα με γλάσο σοκολάτας - Η συνταγή που θα λατρέψεις!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης σου δείχνει βήμα - βήμα πώς να την κάνεις τέλεια

Ωραία τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί στη βασιλόπιτα; Ειδικά, αν είναι φτιαγμένη με τον τρόπο που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλιτής στους τηλεθεατές του Breakfast@Star σήμερα το πρωί, σίγουρα κανείς. 

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ

Δοκίμασε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για βασιλόπιτα του γνωστού chef και δε θα χάσεις! Για να απογιώσεις τη γεύση της, ρίξε από πάνω το γλάσο με τη σοκολάτα. 

Χοιρινό μπούτι με δασμάσκηνα και πορτοκάλι για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Υλικά για τη Βασιλόπιτα

  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ.γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού, από 1-2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 4 αβγά θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. γάλα, 3,5%
  • 60 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 350 γρ. Φαρίνα κόκκινη 
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας, 
  • 100γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας 

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. σταγόνες λευκή κουβερτούρας
  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια προαιρετικά για το στόλισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 170C.
  • Βάζουμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ με το σύρμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά και να ασπρίσει το μείγμα μας για περίπου 5 λεπτά και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μίξερ ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία μαρίζ.
  • Όταν είναι έτοιμο το βούτυρό μας προσθέτουμε τη κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το ξύσμα από το λεμόνι αφού τα έχουμε ανακατέψει καλά μεταξύ τους και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο ενώ παράλληλα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
  • Ύστερα αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γάλα και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε λίγο με μία μαρίζ ίσα που να ενωθούν όλα τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταγόνες κουβερτούρας, τις σταγόνες λευκής κουβερτούρας σε ένα μπολ μαζί με τη φαρίνα μας.
  • Τέλος προσθέτουμε σε δύο δόσεις το μείγμα από τη φαρίνα μας στο κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να απορροφηθεί το αλέυρι με τη μαρίζ μας.
  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα 25cm τη περνάμε με βούτυρο και φαρίνα και βάζουμε όλο το μείγμα της βασιλόπιτας μας μέσα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το τυχερό μας φλουρί.
  • Ψήνουμε στους 170c για 50-55 λεπτά στη ψηλή σχάρα του φούρνου μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι μας από το κέντρο της βασιλόπιτας μας.
  • Προσοχή δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο όσο ψήνουμε.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει καλά περίπου 30-45’ πριν γαρνίρουμε με το γλάσο.

Εκτέλεση για το γλάσο σοκολάτας

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
  • Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά.
  • Βάζουμε τη βασιλόπιτα πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω με λαδόκολλα.
  • Περιχύνουμε με τη γκανάζ κουβερτούρας ομοιόμορφα.
  • Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο μας για 30’.
  • Λιώνουμε τις σταγόνες λευκής κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, στα 800 Watt.
  • Βάζουμε τις λιωμένες σταγόνες λευκής κουβερτούρας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε το 2024, τοποθετούμε και τα στολίδια μας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top