Μοσχάρι στιφάδο με κόκκινο κρασί

Μία ωραία ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Μία ωραία ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι που θα κάνουμε στους αγαπημένους μας, μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε την τέλεια συνταγή!

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star έφτιαξε μοσχαράκι στιφάδο με κόκκινο κρασί και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Μάφιν με λιαστή ντομάτα, σπανάκι και φέτα

Υλικά για Μοσχάρι με κόκκινο κρασί στιφάδο

· 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι
· 100γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 50γρ. ελαιόλαδο
· 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
· 1 σκ. σκόρδο
· 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
· 350γρ. κόκκινο κρασί
· 500γρ. νερό
· 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
· 2-3 κλωνάρια θυμάρι
· 1/2 ματσάκι μαϊντανό
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· Πουρέ πατάτας

Εκτέλεση για Μοσχάρι με κόκκινο κρασί στιφάδο

· Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το μοσχάρι μας σε κομμάτια και αφαιρούμε το περιττό λίπος.
· Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
· Ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε το μοσχάρι μας και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
· Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε το μοσχάρι μας σε δόσεις, για 2-3 λεπτά από όλες τις μεριές και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
· Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε κύβους και το σκόρδο ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι για 10-15 λεπτά.
· Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και σοτάρουμε, για 1 λεπτό.
· Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, σιγοβράζουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι μας.
· Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.
· Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
· Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
· Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top