Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Ο Βαρθαλίτης έφτιαξε την τέλεια συνταγή!

Συνταγή για πεντανόστιμο μοσχαράκι με ρόδι

Μία ξεχωριστή συνταγή για τους λάτρεις του κρέατος έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Αργομαγειρεμένο μοσχάρι με λαχανικά

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, έφτιαξε μοσχαράκι με ρόδο, σταφίδες και κουκουνάρι και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαράκι κοκκινιστό με μοσχάρι

Υλικά για το μοσχάρι

• 1 κιλό μοσχάρι σε χοντρούς κύβους κομμένο
• 3 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
• 3 καρότα, χοντροκομμένα
• 30γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ βούτυρο
• 3 γαρίφαλα
• 2 μπαχάρι σε κόκκους
• 2 φύλλα δάφνης
• 50γρ. κόκκινο κρασί
• 2 πορτοκάλια (τον χυμό τους)
• 1 κ.σ ξίδι
• 2 κ.γ ζάχαρη
• 10γρ. κουκουνάρι
• 50γρ. σταφίδες ξανθές
• 1 κιλό πατάτες baby
• 2 ρόδια
• 1 λίτρο νερό ζεστό
• Φρέσκο θυμάρι
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για το μοσχάρι

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140°C
• Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι και από τις δυο πλευρές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ροδίζουμε το μοσχάρι μας και από τις δυο πλευρές.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα ,ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
• Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί,το ξίδι,τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, την δάφνη και ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
• Βάζουμε την κατσαρόλα μας στο φούρνο αν γίνεται αλλιώς αδειάζουμε όλο το μείγμα σε μια γάστρα ,κλείνουμε με το καπάκι τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες να σιγοβράσει. Στην 1 ώρα ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό.
• Μετά από 2 ώρες ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε τις πατάτες ,τις σταφίδες,το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για ακόμα 30-40 λεπτά.
• Σερβίρουμε το μοσχάρι μας με σπόρους ροδιού και φρέσκο θυμάρι.

Δείτε το breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top