Μοσχαράκι «λουκούμι» μαγείρεψε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με λίγα υλικά και νόστιμη γεύση. Η συνταγή είναι γρήγορη στην παρασκευή της, αλλά θέλει τον χρόνο της στο ψήσιμο. Γίνεται στον φούρνο ή την κατσαρόλα και οι ποσότητες των υλικών παρακάτω, αφορούν σε περίπου 8 μερίδες.
Υλικά για μοσχάρι με λαχανικά
- 2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 4σκ. σκόρδο
- 6 καρότα
- 500γρ. μανιτάρια
- 50γρ. κόκκινο κρασί
- 1 λίτρο νερό
- 170γρ. πελτέ ντομάτας
- 1κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για μοσχάρι με λαχανικά
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C
- Πασπαλίζουμε το μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους με αλάτι και πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά
- Σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές
- Αφαιρούμε από την κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε φέτες στην ίδια κατσαρόλα
- Σοτάρουμε, για 8-10 λεπτά
- Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά
- Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας
- Προσθέτουμε το νερό
- Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα μανιτάρια κομμένα στα 4
- Φέρνουμε σε βρασμό
- Μεταφέρουμε σε ταψί ή σε γάστρα και ψήνουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, 2-1/2- 3 ώρες
- Σερβίρουμε!
Κατηγορία:
Μεσημεριανό-Βραδινό