Αργομαγειρεμένο μοσχάρι με λαχανικά

Το μυστικό είναι στη... σάλτσα - Συνοδεύστε το με ρύζι ή τηγανητές πατάτες

Μοσχαράκι «λουκούμι» μαγείρεψε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με λίγα υλικά και νόστιμη γεύση. Η συνταγή είναι γρήγορη στην παρασκευή της, αλλά θέλει τον χρόνο της στο ψήσιμο. Γίνεται στον φούρνο ή την κατσαρόλα και οι ποσότητες των υλικών παρακάτω, αφορούν σε περίπου 8 μερίδες.

Σουφλέ ζυμαρικών με ψητό κοτόπουλο και τυριά

Υλικά για μοσχάρι με λαχανικά

  • 2 κιλά μοσχάρι, σπάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4σκ. σκόρδο
  • 6 καρότα
  • 500γρ. μανιτάρια
  • 50γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 170γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1κ.γ αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση για μοσχάρι με λαχανικά

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C
  • Πασπαλίζουμε το μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους με αλάτι και πιπέρι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά
  • Σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε φέτες στην ίδια κατσαρόλα
  • Σοτάρουμε, για 8-10 λεπτά
  • Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά
  • Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας
  • Προσθέτουμε το νερό
  • Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα μανιτάρια κομμένα στα 4
  • Φέρνουμε σε βρασμό
  • Μεταφέρουμε σε ταψί ή σε γάστρα και ψήνουμε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το κρέας, 2-1/2- 3 ώρες
  • Σερβίρουμε!

Κατηγορία:

Μεσημεριανό-Βραδινό

 

Δείτε όλες τις συνταγές του Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top