Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό που δεν είναι άλλο από το γιουβέτσι.
Ο chef έφτιαξε κριθαράκι κοκκινιστό με μοσχάρι και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα - βήμα την εκτέλεση:
Υλικά
· 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά
· 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
· 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
· 400 γρ. ντομάτα κόν-κασε
· 1½ ξερό κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 μεγάλο καρότο
· 1,7 κιλό νερό ή ζωμό λαχανικών
· 50 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· ½ κ.γ. πάπρικα
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
· 2 δαφνόφυλλα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
· Ελαιόλαδο
· 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
· Αρχικά, κόβουμε το καρότο στη μέση κατά μήκος, μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
· Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
· Κόβουμε στο ξύλο κοπής, το κρέας σε μεσαίες μερίδες και μόλις κάψει το λάδι, το σοτάρουμε καλά για 4’.
· Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2’- 3’
· Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε για 1’.
· Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό νερό ή ζωμό, τη ντομάτα κόν-κασέ, τη πάπρικα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.
· Ανακατεύουμε, μισό-σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 90’, σε μέτρια φωτιά.
· Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς.
· Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή ζωμό στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
· Ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί (33*40)
· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15’ με 20’.
· Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
· από πάνω.
· Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.