Φτιάξτε το πιο νόστιμο κριθαράκι κοκκινιστό με μοσχάρι

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει βήμα - βήμα τη συνταγή

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε ένα παραδοσιακό και αγαπημένο φαγητό που δεν είναι άλλο από το γιουβέτσι.

Λαχταριστή και αφράτη κιμαδόπιτα

Ο chef έφτιαξε κριθαράκι κοκκινιστό με μοσχάρι και έδειξε στους τηλεθεατές βήμα - βήμα την εκτέλεση:

Ζουμερός σπιτικός γύρος κοτόπουλου

Υλικά

· 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά

· 500 γρ. κριθαράκι μέτριο

· 1 κ.σ. πελτές ντομάτας

· 400 γρ. ντομάτα κόν-κασε

· 1½ ξερό κρεμμύδι

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 μεγάλο καρότο

· 1,7 κιλό νερό ή ζωμό λαχανικών

· 50 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί

· 50 γρ. ελαιόλαδο

· ½ κ.γ. πάπρικα

· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη

· 2 δαφνόφυλλα

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

· Ελαιόλαδο

· 150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

 

Εκτέλεση

· Αρχικά, κόβουμε το καρότο στη μέση κατά μήκος, μετά σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.

· Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα με μεγάλη βάση το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

· Κόβουμε στο ξύλο κοπής, το κρέας σε μεσαίες μερίδες και μόλις κάψει το λάδι, το σοτάρουμε καλά για 4’.

· Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2’- 3’

· Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε για 1’.

· Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μισό νερό ή ζωμό, τη ντομάτα κόν-κασέ, τη πάπρικα, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.

· Ανακατεύουμε, μισό-σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 90’, σε μέτρια φωτιά.

· Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 βαθμούς.

· Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή ζωμό στη κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

· Ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε προσεκτικά και μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψί (33*40)

· Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 15’ με 20’.

· Ξεφουρνίζουμε, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

· από πάνω.

· Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top