Ζουμερός σπιτικός γύρος κοτόπουλου

Δείτε όλη την συνταγή βήμα βήμα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Σπιτικό γύρο κοτόπουλο που μπορούμε να ετοιμάσουμε στο σπίτι μόνοι μας, μας έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star

Λαχταριστή και αφράτη κιμαδόπιτα

Ο σεφ έδειξε βήμα βήμα στους τηλεθεατές το πως μπορούμε να τον ετοιμάσουμε.

Υλικά για το γύρο κοτόπουλο

· 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
· 1½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
· 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
· ½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
· 7 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
· 1 μεγάλη πατάτα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα γιαούρτι

· 200 γρ. γιαούρτι 2%
· 50 γρ. ξινόγαλο 3,5%
· ¼ ματσάκι σχοινόπρασο
· ¼ ματσάκι μαϊντανός
· 1 σκελίδα σκόρδο
· Αλάτι πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· Πίτες για σουβλάκι
· Ντομάτα
· Ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση για το γύρο κοτόπουλο

· Αρχικά, προσθέτουμε σε μεγάλο μπολ, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα , 5 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί τα υπόλοιπα υλικά για το γύρο, εκτός από το κοτόπουλο.
· Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε για λίγο σε μια άκρη.
· Κόβουμε στο ξύλο κοπής το κοτόπουλο, σε κομμάτια, περίπου 10*10 εκατοστά το κάθε ένα, τα μεταφέρουμε μέσα στο μπολ με τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
· Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60’.
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.

· Ξεφλουδίζουμε μια μεγάλη πατάτα και κόβουμε με το μαχαίρι, επίπεδη τη μία μεγάλη της πλευρά.
· Τη βάζουμε να πατάει με την επίπεδη πλευρά, στο κέντρο του ταψιού(25*35).
· Καρφώνουμε ένα μεγάλο ξύλο για σουβλάκι επάνω στην πατάτα και τη χρησιμοποιούμε σαν βάση.
· Πιάνουμε ένα-ένα τα φιλέτα κοτόπουλο, τα τρυπάμε στο κέντρο τους με το ξύλο και τα περνάμε σε αυτό χωρίς να τα πιέζουμε αναμεταξύ τους.
· Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου για 60’.
· Αλείφουμε με ένα πινέλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, στο γύρο κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμα 5’.

Πεντανόστιμη τάρτα τριπλής σοκολάτας

Εκτέλεση για τη σάλτσα γιαούρτι

· Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Για το σερβίρισμα

· Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου τις πίτες για 1’- 2’.
· Κόβουμε το γύρο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος σερβιρίσματος.
· Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε δίπλα από το γύρο μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού.
· Σερβίρουμε με τις ζεστές πίτες σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολοκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top