Λαχταριστή και αφράτη κιμαδόπιτα

Μία σούπερ συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Μία πολύ ωραία ιδέα για το τι μπορούμε να ετοιμάσουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μας έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή Breakfast@star.

Οσομπούκο κοκκινιστό με δαμάσκηνα!

O σεφ έφτιαξε κιμαδόπιτα έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Υλικά συνταγής

 

•    1 συσκευασία παραδοσιακό φύλλο κρούστας ( 10-11 φύλλα)
•    1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
•    150 γρ. βούτυρο λιωμένο
•    3 ξερά κρεμμύδια
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    2 κ.σ.  ελαιόλαδο
•    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας  
•    100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
•    5 αυγά
•    200 γρ. ντομάτα κον-κασέ
•    200 γρ. τυρί φέτα
•    1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
•    1/3 ματσάκι μαϊντανό
•    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
•    1/3 κ.γ. κανέλα
•    Αλάτι
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    2 κ.σ. λευκό σουσάμι

Εκτέλεση


•    Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
•    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 1’.
•    Προσθέτουμε τον κιμά στο τηγάνι, με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα, για περίπου 5’.
•    Προσθέτουμε τον πελτέ και  το σοτάρουμε για 1’ με 2’.  
•    Σβήνουμε με το κρασί, αφού εξατμιστεί προσθέτουμε, τη ντομάτα κον-κασέ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μπαχαρικά.
•    Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να χυλώσει, για περίπου 15’.
•    Αφήνουμε για λίγο τον κιμά να κρυώσει.
•    Σπάμε 4 αυγά σε ένα μπολ, τα προσθέτουμε ένα-ένα στον κιμά μαζί με τη φρέσκια ρίγανη και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
•    Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων.
•    Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο από το βούτυρο στη βάση και στα πλαϊνά του ταψιού(30*40).
•    Στρώνουμε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του, το αλείφουμε με λίγο βούτυρο, εφαρμόζουμε το επόμενο σταυρωτά από πάνω, το αλείφουμε και αυτό με λίγο βούτυρο και αφήνουμε τις άκρες τους να προεξέχουν.
•    Στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο, σταυρωτά 5 φύλλα συνολικά.
•    Προσθέτουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα του κιμά.
•    Στρώνουμε πάνω από τον κιμά ένα φύλλο διπλωμένο στη μέση.
•    Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη ποσότητα του κιμά πάνω από το φύλλο.
•    Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως για κάθε φύλλο.
•    Αφήνουμε τις άκρες από τα φύλλα να προεξέχουν, το πολύ μέχρι 5 εκατοστά, κόβουμε όσο περισσεύει και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να δώσουμε ωραίο σχήμα στην πίτα.
•    Σπάμε το αυγό που έχουμε κρατήσει σε ένα μικρό μπολ και με το πινέλο, αλείφουμε από πάνω την πίτα μας.
•    Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι.
•    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 60΄.
•    Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε ολοκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top