Συνταγή για πεντανόστιμους κουραμπιέδες

Πώς να φτιάξετε λαχταριστούς κουραμπιέδες

Αν ψάχνετε μία νόστιμη συνταγή για κουραμπιέδες ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star την κατάλληλη.

Συνταγή για cheesecake με τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Ο σεφ έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία.

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας ετοιμάζει βουτυράτους κουραμπιέδες

Υλικά

● 250 γρ. Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
● 500 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
● 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
● 80 γρ. Αμύγδαλα
● 1 Αυγό μεσαίο, μόνο τον κρόκο
● 1 Αυγό μεσαίο, ολόκληρο
● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
● 2 βανιλίνες
● 1 κ.σ. Ανθόνερο
● Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Για το σερβίρισμα
● Ανθόνερο
● 150 γρ. Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της Συνταγής 

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά.
● Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
● Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, τον κρόκο του αυγού, το ολόκληρο αυγό, το ούζο, το ανθόνερο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
● Προσθέτουμε μέσα στον κάδο το μείγμα με το 1/2 αλεύρι, σιγά-σιγά με ένα κουτάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
● Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα σώμα τα υλικά μεταξύ τους.
● Ζυμώνουμε με τα χέρια μας - αν χρειάζεται - για λίγο τη ζύμη στον κάδο, εκτός μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί και τη χωρίζουμε σε 35 μερίδες των 30 γραμμαρίων.
● Πλάθουμε σε στρογγυλό πλακουτσωτό σχήμα κάθε μερίδα, με λίγες κινήσεις και τα τοποθετούμε με απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί 30x40 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
● Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 13 λεπτά.
● Ξεφουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
● Ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με αρκετή από την άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα, ώστε να κολλήσει επάνω στους κουραμπιέδες .
● Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top