Συνταγή για λαχταριστά κιμαδοπιτάκια

Η συνταγή που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια

Μία συνταγή για λαχταριστά κιμαδοπιτάκια έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Εύκολη συνταγή για τραχανόπιτα

Ο σεφ έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για κιμαδοπιτάκια

● 1 Πακέτο ζύμη κουρού
● 300 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
● 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 1 Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
● 1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
● 1 Καρότο τριμμένο
● 50 γρ. Λευκό κρασί
● 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
● 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
● 1 κ.γ. Θυμάρι ξερό
● 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
● 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
● 2 Κρόκους αυγού
● 1 κ.σ. Νερό

Για τα κιμαδοπιτάκια

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
● Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και πάπρικα, για 3-4 λεπτά.
● Ρίχνουμε μέσα το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
● Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
● Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 5-10 λεπτά.
● Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα περνάμε ελαφρά με έναν πλάστη.
● Με ένα κουπ πατ 10 εκ. κόβουμε τη ζύμη.
● Παίρνουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση και την τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ζυμαριού.
● Αλείφουμε γύρω γύρω την κάθε ζύμη με χτυπημένο αυγό με νερό, για να κολλήσει και κλείνουμε τα κιμαδοπιτάκια. Τα πατάμε με ένα πιρούνι για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
● Τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό με νερό που μας έχει μείνει.
● Ψήνουμε για 20-25 λεπτά

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top