Μαζωνάκης: Μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε μελομακάρονα με σοκολάτα!

Αυτή είναι η συνταγή

Γιώργος Μαζωνάκης: Η επιτυχία της Αλέξιας που τραγουδάει στο αμάξι του

Ο Γιώργος Μαζωνάκης, που λατρεύει τα Χριστούγεννα, μπήκε στην κουζίνα του Δημήτρη Μακρυνιώτη και μαζί έφτιαξαν μελομακάρονα με σοκολάτα. Μας «έτρεξαν» τα σάλια!

μαζωνακης

Χαμός στο Instagram με τον Μαζωνάκη που βγάζει βίντεο ενώ οδηγεί μηχανάκι

Συνταγή:

Υλικά για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη 
  • 250 ml νερό 
  • 1 ξυλο κανέλας 
  • 150 γρ. μέλι 

Υλικά για τα μελομακάρονα 

  • 190 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 
  • 325 γρ. αλεύρι μαλακό 
  • 1/2 κ.γ κανέλα 
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλλο 
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1/2 κ.γ σόδα 
  • 1/4 κ.γ μπέικιν πάουντερ 
  • Ξύσμα πορτοκάλι 
  • 125 ml ελαιόλαδο 
  • 50 ml νερό 
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι 
  • 25 γρ. μέλι 
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση για το σιρόπι

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. (η κανέλα να είναι σπασμένη)
  2. Έπειτα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι μας από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ενώ ανακατεύουμε. Αμέσως μετά αφήνουμε στην άκρη να κρύωσει.

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά για τα μελομακάρονα , μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  2. Αμέσως μετά, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  3. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υγρά υλικά μας, προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις (4-5 φορές) το μείγμα με τα στερεά υλικά μας και ανακατεύουμε καλά με το χέρι και σταυρωτά (πάνω ,κάτω, αριστερά, δεξιά), μέχρι να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμαράκι.Προσθετουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. 
  4. Έπειτα με γρήγορες κινήσεις φτιάχνουμε μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε προσέχοντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν όλα το ίδιο.
  5. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ταψί όπου πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για 20-22 λεπτά αναλόγως το μέγεθος και το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
  6. Σιρόπιασμα
  7. Αμέσως αφού βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα αδειάζουμε καυτά όπως είναι στο κρύο σιρόπι 
  8. Αφήνουμε τα μελομακάρονα στο σιρόπι ανάλογα με το πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε: 1 λεπτό για ελαφρώς σιροπιασμένα, 1,5-2 λεπτά για μέτρια σιροπιασμένα και πάνω από 2 λεπτά για πολύ σιροπιασμένα.
  9. Αφαιρούμε τα μελομακάρονα από το σιρόπι, τα τοποθετούμε σε μια σχάρα που από κάτω έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ή ένα ταψί ώστε να στραγγίξουν καλά και γαρνίρουμε με όσο μέλι επιθυμούμε και τριμμένα καρύδια

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top