Εύκολη συνταγή για λαχταριστή μαραθόπιτα

Πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική μαραθόπιτα

Αν σου αρέσουν οι πίτες αλλά έχεις βαρεθεί να φτιάχνεις συνέχεια τις ίδιες και τις ίδιες, ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star μία πολύ ωραία ιδέα για πίτα.

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Ο σεφ έφτιαξε μαραθόπιτα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!

Υλικά για την ζύμη

• 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
• 200γρ. νερό, χλιαρό
• 1κ.σ. μαγιά ξερή
• 2κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.γ χυμό λεμονιού
• αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
Υλικά για την γέμιση
• 3 ματσάκια μάραθο,ψιλοκομμένο
• 250 γρ ποικιλία από άγρια χόρτα εποχής
• 1 ματσάκι μαϊντανό,ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι δυόσμο,ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνιθο,ψιλοκομμένο
• 4 κρεμμύδια φρέσκα,ψιλοκομμένα
• 200γρ. φέτα
• 3κ.σ ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο,για το τηγάνισμα
• Μέλι,για το σερβίρισμα

Στριφτή πίτα με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι

Εκτέλεση για την ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
• Προσθέτουμε το χυμό,το αλάτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
• Αποσύρουμε την ζύμη από το μπολ. Λαδώνουμε το μπολ και ξανά βάζουμε την ζύμη μέσα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εκτέλεση για τη γέμιση
• Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε τον μάραθο,τα άγρια χόρτα,το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνιθο, τα κρεμμύδια ,αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 6 λεπτά,να μαραθούν. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε τα χορταρικά μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Τέλος, σπάμε με τα χέρια μας την φέτα στο μείγμα μας.
Εκτέλεση για τη σύνθεση
• Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια.Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο. Αλευρώνουμε την ζύμη μας, αν κολλάει.
• Αφού ανοίξουμε τα φύλλα μας, βάζουμε στο κάθε φύλλο γέμιση και κλείνουμε σαν φάκελο.
• Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε μια μια την μαραθόπιτα . Ψήνουμε και απο τις 2 πλευρές σε μέτρια φωτιά,2 λεπτά η κάθε πλευρά περίπου.
• Περιχύνουμε με μέλι αν θέλουμε ή τις απολαμβάνουμε σκέτες! 

Δείτε την εκπομπή breakfast@star


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top