Στριφτή πίτα με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι

Η συνταγή που θα λατρέψετε από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!

Αν λατρεύετε τις πίτες, αυτή η συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη είναι για σας!

Eμείς ψάξαμε και σας βρήκαμε μία  λαχταριστή στριφτή πίτα γεμισμένη με τυρί, μυρωδικά και φρέσκο κρεμμύδι που είχε φτιάξει στο παρελθόν ο καταξιωμένος σεφ χρησιμοποιώντας φύλλο κρούστας.

Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά για τη στριφτή πίτα

  •  7-8 Φύλλα κρούστας
  •  700 γρ. Φέτα
  •  200 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο, πλήρες
  •  2 Αυγά μεγάλα
  •  4 κλωνάρια Φρέσκο δυόσμο
  •  2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  1/4 ματσάκι Φρέσκο άνηθο
  •  2 Φρέσκα κρεμμύδια
  •  2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  100 γρ. Ελαιόλαδο για άλειμμα

Φτιάξε τα πιο τραγανά μανιταροπιτάκια μόνο με 9 ευρώ

Για τη στριφτή πίτα

  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  •  Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα.
  •  Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, ψιλοκομμένα τα φύλλα από τον δυόσμο, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι. Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  •  Λαδώνουμε με το μισό λάδι ένα ταψί στρογγυλό 26 εκ. στη βάση και στα τοιχώματα.
  •  Απλώνουμε το φύλλο σε ένα πάγκο κοπής με τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και απλώνουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος, 5 κουταλιές από τη γέμιση.
  •  Τυλίγουμε το φύλλο σαν μπαστούνι και ξεκινάμε από το κέντρο να τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
  •  Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και όπου τελειώνει ένα φύλλο, ξεκινάει το επόμενο.
  •  Αλείφουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με ένα πινέλο επάνω από την πίτα.
  •  Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, για 40 λεπτά.
  •  Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
  •  Σερβίρουμε.

 Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Breakfast@star»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top