Σουφλέ με τορτελίνια, σπανάκι και κρέμα τυριών

Συνταγή για λαχταριστό σουφλέ

Μία πεντανόστιμη συνταγή για τους μακαρονάδες έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο breakfast@star.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε σουφλέ με τορτελίνια, σπανάκι και κρέμα τυριών και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. 

Σουφλέ με τυριά και μπέικον-Φτιάξε αυτή την γρήγορη συνταγή

 Υλικά για το σουφλέ

• 250 γρ. Τορτελίνια με τυριά
• 1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 300 γρ. σπανάκι
• 100γρ. γαλοπούλα, σε κύβους κομμένη
• χυμό & ξύσμα από ½ λεμόνι
• 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
• 200γρ. κρέμα γάλακτος
• 200γρ.τυρί τριμμένο
• Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για το σουφλέ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C .
• Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα τορτελίνια και τα βγάζουμε 2 λεπτά νωρίτερα από ότι γράφει η συσκευασία.
• Σουρώνουμε τα τορτελίνια ,τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε στην άκρη.
• Σε άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι,για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι,σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος,το τυρί κρέμα ανακατεύουμε 2 λεπτά να πάρει βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Ρίχνουμε τα βρασμένα τορτελίνια στην κατσαρόλα με το σπανάκι, προσθέτουμε την γαλοπούλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
• Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ , το απλώνουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί,να πάει παντού.
• Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε απο το φούρνο και σερβίρουμε!

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top