Αφράτα κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι

Η πρόταση του Σταύρου Βαρθαλίτη με 8 ευρώ

Ο Σταυρος Βαρθαλίτης μπήκε σήμερα Δευτέρα (24/04) στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε ένα μερακλίδικο φαγητό. 

Φτιάξτε ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλου στον φούρνο!

Δείτε παρακάτω βήμα - βήμα πώς να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά σουτζουκάκια συνοδευμένα με ρύζι μπασμάτι!

Πανεύκολη πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα

Για τα σουτζουκάκια

  • 350 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 150 γρ. Χοιρινό κιμά
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ. Κύμινο
  • 2 γρ. Πάπρικα καπνιστή
  • 140 γρ. Ψωμί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 700 γρ. Σάλτσα ντομάτας
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μεσαίο
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ.
  • Κύμινο 100 γρ.
  • Κόκκινο κρασί
  • Μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη κρυσταλλική

Για το ρύζι μπασμάτι

  • 250 γρ. Ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. Νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμί, αφού το στραγγίξουμε από το νερό, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια των 50 γρ. .
  • Πανάρουμε τα σουτζουκάκια με αλεύρι.
  •  Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σοτάρουμε τα σουτζουκάκια για 3-4 λεπτά, απ' όλες τις πλευρές.
  •  Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα σουτζουκάκια το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα, και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  •  Σβήνουμε τα σουτζουκάκια με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Μόλις το κρασί εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι πιπέρι, τη ζάχαρη και το κύμινο.
  • Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 30-35 λεπτά, μέχρι να γλασάρει.
  • Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Για το ρύζι μπασμάτι

  •  Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό ώστε να φύγει το περιττό άμυλο.
  •  Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-13 λεπτά.
  •  Αποσύρουμε από τη φωτιά και "σπάμε" το ρύζι με ένα πιρούνι.
  •  Σερβίρουμε με τα σουτζουκάκια και την κόκκινη σάλτσα.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top